KULTURA

Dok svi pričaju o filmu 'Black Panther', vi poslušajte 'soundtrack'

Album potpisuje Kendrick Lamar
kendrick lamar
Iščekivani novi Marvelov film Black Panther je stigao u američka kina i mnogi već šuškaju kako će isti oboriti rekord kad je riječ o zaradi na kino blagajnama u veljači. Nekoliko dana prije premijere u javnost je pušten i iščekivani soundtrack. Predvođen istoimenom pjesmom, novi album Black Panther nastao je kao glazbena suradnja Grammyem nagrađene superzvijezde – Kendricka Lamara, te čelnog čovjeka diskografske kuće Top Dawg Entertainment - Anthonya 'Top Dawg' Tiffitha.

Dvojac je na ovom soundtracku zabilježio prvu suradnju, a kako bi stvorio glazbu inspiriranu Marvelovim filmom Black Panther. Nova glazbena poslastica najavljena je singlovima Pray For Me, nastalim u suradnji s The Weekndom, King's Dead - na kojem se uz Kendricka Lamara pojavljuju Jay Rock, Future i James Blake te singlom All The Stars, kojim su Lamar i njegova suradnica SZA premašili brojku veću od 68 milijuna streamova. Također, video za potonju pjesmu, za čiju su se režiju pobrinuli Dave Meyers & little homies, broji više od 10,5 milijuna YouTube/VEVO pregleda.

Kendrick Lamar priznat je kao jedan od najvažnijih umjetnika, koji svojom kreativnošću i inovativnošću pridonosi glazbi, a novo izdanje dodatno je naglasilo njegovu i Tiffithovu važnost i u filmu. Ovim soundtrackom Marvel je napravio presedan te u svoj film integrirao više pjesama stvorenih isključivo za potrebe filma, čime ova glazbena suradnja dodatno dobiva na jačini. Uz već spomenute suradnike, Kendrick Lamar na novom je izdanje imao pomoć i glazbenika kao što su ScHoolboy Q, Travis Scott, Swae Lee, Khalid, Vince Staples,... Album Black Panther hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.
Foto: PR
Objavljeno: 14.02.2018. u 10:16

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p