LIFESTYLE

Dokumentarac kojem se neopisivo veselimo

...i njegov trailer koji će vam instantno zagrijati srce
Kedi
Na stotine tisuća mačaka svakodnevno harači veličanstvenim Istanbulom. Gizdavo se šeću njegovim ulicama, izležavaju se u tihim kutcima, bivaju tetošene, nepredvidljive, slobodne, one ulaze i izlaze iz ljudskih života. Mačke su u Istanbulu, naime, vladari ulica. Upisane su u DNA grada i u njegovu povijest, dio su kulture i prepoznatljive su koliko i istanbulski monumenti.

Sve je ovo bitno znati kako bi se razumjela ljepota dokumentarnog filma Kedi, koji se službeno počinje prikazivati u veljači 2017. Film je to iznimne ljepote i posebne energije u kojem se ulične mačke Istanbula gledaju kroz prizmu duhovnosti. Redatelj Ceyda Torun ovim je djelom želio istražiti filozofiju koja se krije iza posebnog odnosa kojeg stanovnici Istanbula imaju s uličnim mačkama i načina na koji one zrcale ljudsko ponašanje.

Zaista, ne sjećamo se kada nas je neki trailer toliko oduševio da odbrojavamo dane do izlaska dokumentarnog filma o, ni manje ni više, nego mačkama. Nemojte nas krivo shvatiti, obožavamo ove veličanstvene životinje, no nismo navikli da film ovakve tematike sa sobom nosi magičnu atmosferu koja je, naposljetku, osvojila i filmske kritičare. Sanjiv i pomalo meditativan, popraćen jednako lijepim soundtrackom (Vashti Bunyan’s 'I’d Like to Walk Around in Your Mind'), trailer za Kedi će vam priuštiti injekciju ljepote života i podsjetiti na njegovu mističnu stranu.


M.M.
Foto: kedifilm.com
Objavljeno: 27.12.2016. u 16:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p