LIFESTYLE

Dokumentarac koji se mora naći na vašoj 'must see' listi

Prijedlog za vikend: 'Before the Flood'
Leonardo DiCaprio
Tri je godine Leonardo DiCaprio proveo istražujući problem klimatskih promjena, no svakako mnogo duže od toga poznati glumac i Oskarovac javno govori o problemima onečišćenja s kojima se suočavamo, ili ćemo se tek suočiti, kao stanovnici ove planete i za koje smo, naposljetku, sami krivi.

Kao kruna istraživanja, traženja odgovora i rješenja problema, stigao je dokumentarni film Before the Flood kojeg nosi, ali kojeg je i producirao Leonardo DiCaprio, a režirao Fisher Stevens poznat po nagrađivanom filmu The Cove. Leonardo je za Before the Flood intervjuirao najbolje svjetske stručnjake, znanstvenike i individualce koji imaju moć učiniti promjenu u ime svih nas, poput Baracka Obame, Pape Franje ili ingenioznog Elona Muska. Svi su ovi dojmljivi sugovornici dali su svoj jedinstveni pogled na situaciju, ali i ponudili korake koje bi trebali poduzeti danas kako bi spriječili katastrofalne posljedice našeg konstantnog i bezglavog uništavanja Zemlje. Gledajući problem iz različitih perspektiva, Leonardo je istražio utjecaj korporativnog novca na politiku, putovao je u razne kutke svijeta ne bi li vidio kako zemlje poput Kine ili Indije rješavaju problem klimatskih promjena te kako one direktno utječu na pojedine zajednice ljudi.

Leonardo se u dokumentarcu koji je National Geographic učinio besplatnim i lako dostupnim diljem interneta bavio pitanjima koliko smo štete učinili dosad i što možemo učiniti kako bismo je popravili, no na početku filma jasno daje do znanja zašto je baš on odabran progovoriti na ovoj razini o temi klimatskih promjena. S obzirom na to da je dokumentarac besplatan, predlažemo da ga pogledate već ovog vikenda, bilo na YouTubeu, National Geographicu, Facebooku, Google Playju... Želite li pak dublje istražiti tematiku, bacite oko i na ovu filmsku listu


M.M.
Foto: National Geographic
Objavljeno: 03.11.2016. u 11:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p