KULTURA

Domaći film ‘Dnevnik Pauline P.’ stigao je u kina i oduševio baš sve!

Filmsko izdanje poznate školske lektire
Prije nekoliko dana održana je premijera dugometražnog igranog filma za djecu ‘Dnevnik Pauline P.’, nastalog prema istoimenom romanu (školskoj lektiri) poznate autorice Sanje Polak . Film potpisuje Neven Hitrec, a interes publike za ovim domaćim filmom je toliko velik da su se tog dana održale čak dvije premijerne projekcije. No, od danas ovaj sjajan film možete slobodno gledati u kinima, a budite sigurni da, iako je namijenjen djeci, će ga jednako obožavati i odrasla publika!

Malo tko se ne sjeća priče o Paulini P., inteligentnoj emotivnoj i duhovitoj učenici trećeg razreda  osnovne škole. Paulina je nepopravljivi individualac koji svoj svakodnevni život bilježi u dnevniku prepunom dječjih maštarija, te školskih i obiteljskih zgoda i nezgoda. Paulina je vrlo samouvjerena djevojčica i sposobna je u svakom trenutku izreći svoje mišljenje, a njenu reputaciju najveće frajerice u razredu poljulja nova učenica koja je vrlo brzo osvojila simpatije drugih školaraca. I dok Paulinu preplavljuju negativni osjećaji ljubomore i ponosa, ubrzo shvaća da joj je nova učenica mnogo sličnije no što je prvotno mislila, a kritička perspektiva iz koje Paulina prepričava čitav svoj život čini ovo djelo bezvremenskim, univerzalnim klasikom o ljubavi, životu i odrastanju kojem se baš uvijek rado vraćamo!

Još jedan uspješan domaći dugometražni film

Producent filma ‘Dnevnik Pauline P.’ je Jure Bušić (Jaka produkcija), a izvršni producent Hrvoje Habeković, dok ostalu autorsku ekipu čine scenaristica Dora Delbianco, koscenarist Ivan Turković-Krnjak, direktor fotografije Dragan Marković, skladatelj Darko Hajsek, montažer Slaven Zečević, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Snježana Gorup, dizajner zvuka Julij Zornik i snimatelj zvuka Matija Santro. Više o filmu otkrijte ovdje.

Foto: imDB
Objavljeno: 23.03.2023. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p