KULTURA

Druga strana La Roux

Tko je stvarna djevojka iza umjetničkog imena La Roux?

Eklektična 21-godišnjakinja koja se krije iza umjetničkog imena La Roux zapravo je Elly Jackson. U veljači je prvi put dospjela na top liste i odtada ne silazi s njih, niti izlazi s mondenih domjenaka. Kako sama kaže „Bila je to duga godina..." Od anonimke pretvorila se u djevojku koja stvara hit singlove, ide na turneju s Lily Allen i kupi nominacije za nagrade svakih par mjeseci. Zbog bolesti je otkazala nekoliko posljednjih nastupa, a čini se kako teško podnosi slavu „Za Božić želim otići daleko sa svojom obitelji, negdje gdje ne moram razmišljati o La Roux, koja je stalna tema razgovora. Čak i kad sam s prijateljima. Ponekad želim da La Roux jednostavno od****!"

Kao što ste mogli zaključiti, ponekad se čini kako pop senzacija i djevojka iz Brixtona nisu ista osoba. Dok na pozornici izgleda eklektično i ekscentrično, u privatno vrijeme ne nosi make up te nosi odjeću kao i svaka druga djevojka. I dok La Roux ne pokazuje emocije, Elly kaže da je to tamni dio njenog karaktera „Mnogi kažu da izgledam kao kuja, a zapravo to uopće nisam." O njenom privatnom životu ne zna se mnogo „Moj androgeni izgled na nastupima povlači pitanja o mojoj seksualnosti, a meni je privatnost prijeko potreba. Recimo samo da sam u sretnoj vezi!" Velika razlika između nje i drugih djevojaka njenih godina jest što Elly ne voli internet „Ne idem na Youtube, na Facebook, na ništa. Svi me uporno pitaju zašto. Jednostavno ne želim!"

                   

Elly je rođena u Brixtonu 1988. i cijeli život živi u istoj kući, u normalnoj obitelji. Odmalena se voljela pokazivati, plesati, glumiti i pjevati. Roditelji su uvijek forsirali učenje, za slučaj da joj pjevačka karijera propadne. Prvi javni nastup imala je u klubu za Božić 2004. kada joj je netko uvalio gitaru u ruke u vrijeme fajrunta. Netko joj je rekao da nazove Bena. Ben je bio Ben Langmaid, veteran dance scene 90-ih i producent. Sada je nevidljivi dio La Rouxa. Upravo on je stvorio La Roux kakvu poznajemo. Umjesto imagea folk pjevačice kakav je imala dok se probijala na scenu, zahvaljujući Benu i stilistici Novi Danso postala je stilska ikona i- posebna. Priznaje kako nikad ne bi nosila štikle ili haljinu, ali da zato izrazito voli svoju frizuru. Svoj look definira kao „androgena neraspoložena kuja" i naglašava kako voli posebnu odjeću kakvu nitko drugi ne nosi. Trenutno čita How to DJ Roba Wooda, a najdraže pjesme su joj Precious Little Diamond Fox the Foxa i Love me Tonight Ferna Kinneya. Od modnih detalja najviše voli prstenje, od kozmetike Mac, a štedi za novu kuću u Brixtonu. Njene stilske ikonu su David Bowie i Prince, a nama se čini da će se i ona uskoro naći u njihovom društvu.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 17.11.2009. u 14:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p