KULTURA

Druženje sa suvremenim slikarstvom

Predstavljamo: boiling point

U petak, 26. listopada u Ininom prostoru u Gajevoj 46, pod čijim se generalnim pokroviteljstvom projekt i odvija, otvoren je boiling point na kojem će se moći pogledati zajednička izložba četiri mlada hrvatska slikara, filmovi s tematikom suvremene umjetnosti, sudjelovati u slikarskoj radionici te popiti piće uz druženje, zabavu te razmjenu ideja i iskustava. Na ovogodišnjem, prvom izdanju, predstavit će se perspektivni slikari mlađe generacije - Martina Grlić, Lena Kramarić, Josip Tirić i Dino Zrnec.

boiling point je mjesto druženja sa suvremenim slikarstvom gdje se na neformalan način želi potaknuti interes šire publike za slikarstvo. Posjetitelji će moći porazgovarati sa slikarima o njihovim radovima, sjesti u 'dnevni boravak' u izložbenom prostoru te uz čaj ili čašu vina u ugodnoj fotelji uz glazbu uživati u slikama. Uz navedeno, na boiling pointu će se moći pogledati tri filma koja se bave suvremenom umjetnošću: „Herb nad Dorothy", „Basquiat" i „Who gets to call it art?" te sudjelovati na radionici slikarstva koju će voditi Lena Kramarić.

Kako bi se naglasio opušten karakter projekta, boiling point će se održati u prostoru u centru grada koji se sastoji od izložbene dvorane, stana i dvorišnih prostora. Prostor je za ovu priliku preuređen i djelomično namješten dizajnerskim namještajem studija Grupa i Flux. 

Organizatorice projekta, Ivana Krnjić i Amela Pašalić, istaknule su: „Želja nam je da projekt približi suvremeno slikarstvo širem krugu mlađe populacije podupirući perspektivne slikare suvremene umjetnosti, ali i potakne prodaju slika, odnosno razvoj uspavanog umjetničkog tržišta. Krenuli smo s hrvatskim mladim slikarima, no želja nam je da projekt tijekom godina poprimi regionalni karakter te postane promicatelj suvremenog slikarstva u regiji integracijom umjetnika iz susjednih država te promocijom hrvatskih slikara izvan zemlje."

boiling point je otvoren do 2.11., svaki dan od 17-22h. Više infomacija možete pronaći na službenoj web stranici: www.boilingpoint.hr.

Objavljeno: 31.10.2012. u 19:50
Tagovi: Umjetnost, izložbe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p