LIFESTYLE

Duga vruća koncertna sezona

Donosimo popis najvažnijih koncerata ovog ljeta, samo za Vas...

Tko neće ići barem na jedan koncert ovog ljeta, kao da neće ni živjeti. „More je out, koncerti su in" kao da je moto ove sezone, jer nakon što pogledate tko sve nastupa u Hrvatskoj, uistinu se ne isplati kupati sa Česima. Trend održavanja koncerata u svim većim hrvatskim gradovima se nastavlja, tako da osim što ćete vidjeti svoj najdraži bend, upoznat ćete kulturnu baštinu domovine (moš mislit... ljepote kolodvora i dućana s jeftinim vinom :).

Već 16. lipnja u zagrebački Dom Sportova stiže Slipknot, jedan od najpoznatijih numetal bendova, poznat po tome da članovi benda uvijek nastupaju pod maskama. Koncert u Velikoj dvorani održat će se u sklopu turneje All Hope IS Gone. Jedan od najbrutalnijih bendova koji su preživjeli navalu RnB-a sredinom 2000-ih, pokazat će Zagrebu što sve zna. Kao predgrupe nastupaju Killswitc Engage i Hetera. Cijena ulaznice je 250 kuna.

U numetal tonu nastavljamo put prema Varaždinu, baroknom gradu koji će 20. lipnja ugostiti originalnu postavu Limp Bizkita! Ako netko ne zna (ja znam slučajno, jer su bend moje mladosti), Limp je doživio „kreativnu krizu" nakon odlaska Wesa Borlanda. Nadamo se da se vraćaju bolji nego ikad! Cijena ulaznica je od 200 do 250 kuna.

Irkinja Sinead O'Connor, 24. lipnja će zapjevati u pulskoj Areni. Sinead pjeva već dva desetljeća i ima vjernu publiku diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Predgrupe su Vava i Damir Urban (vidim li samo ja sličnost u stylingu :), a za koncert ćete iskeširat 250 do 280 kuna.

7. srpnja Splitom će se oriti pjesma Arctic Monkeysa koji nastupaju na Prokurativama. Jedan od prvih bendova koji je osvojio svijet putem MySpacea vlasnik je najbrže prodavanog albuma u Velikoj Britaniji. Karte koštaju od 150 do 200 kuna. S obzirom da dečki dosad imaju preko 15 nagrada u kratkoj karijeri, ne sumnjamo da će zapaliti Split.

Patti Smith 13. srpnja nastupa u Zagrebu. Žena koju stavljaju uz bok Bobu Dylanu (ok, sad riskiram javno blaćenje, ali meni su ona i Joan Baez iznad njega). Koncert pod zvijezdama na zagrebačkom Gradecu se u slučaju kiše prebacuje u Tvornicu kulture. Legendu rocka slušajte za 200/250 kuna.

U2 je najrazvikaniji koncert sezone. I vrapci znaju da na stadionu u Maksimiru 9. i 10. kolovoza nastupaju irski rokeri i dobročinitelji. Te dvije večeri neće spavati ni lavovi ni zebre, a bogme ni vi ako ste uspjeli kupiti ulaznicu. Ako niste, suosjećam s vama. Tek toliko, onaj tko ju ima, platio ju je 250 kuna za sjever, 500 za stajanje, 750 za tribine istok/zapad/jug, te 1.000 za fan pit, a 2000 kunića za VIP.

5. rujna u Zagreb dolazi Offspring. Nadamo se ovaj put za istač, jer 2004. im je kamion s opremom zapeo u Sloveniji (meni to nešto smrdi, ali to sam samo ja). Domaćin koncertu kalifornijskih pankera će biti Tvornica kulture, a možete ući s kartom koja košta 180 kuna.

 

I kome još treba more?

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 11.06.2009. u 21:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p