KULTURA

Dugoočekivani film “White Noise” napokon je stigao na Netflix i postao jedan od najgledanijih filmova u regiji!

Film o kojem se ovih dana ne prestaje pričati!
Bez obzira na to koje filmske žanrove preferirate, filmovi Noaha Baumbacha jedni su od onih koje ili obožavate, ili ih doslovce izbjegavate u širokom luku. Isto je i s njegovim najnovijim filmom “White Noise” sa sjajnim Adamom Driverom u glavnoj ulozi, koji je prije nekoliko dana stigao na Netflix, a o kojem se u posljednjih nekoliko mjeseci ne prestaje pričati, barem kada govorimo filmskom svijetu koji je jedva čekao da ovaj hit film napokon ugleda svjetlo dana!

Već u prvim minutama filma postaje sasvim jasno kako je “White Noise” sasvim drugačiji film od svega što ste dosad gledali, a karakterizira ga jedan zaista fascinantan žanrovski spoj koji na trenutke djeluje kao kakva antologija koja će vas zaintrigirati na prvu! Priča prati profesora Jacka Gladneyja čiji ugodan, obiteljski život odjednom biva naprasno prekinut, i to u trenutku kada curenje kemikalija u gradu pretvori cijelo mjesto u pravu apokaliptičnu scenu, oslobađajući štetni crni oblak nad čitavom regijom koji prisiljava obitelj Gladney na evakuaciju… Velike posebnost ovog žanrovski neodređenog filma leži upravo u spomenutom žanrovskom hibridu koji u ovom filmu apsolutno dominira cijelom pričom. Tako ćete u jednoj sekundi imati osjećaj kao da gledate epsku dramu, dok ćete u drugom uživati u komičnim scenama, a već u sljedećoj sceni očekujte pomalo apokaliptične scene s prizvukom pravog pravcatog horora!

I sam redatelj ovog krajnje neobičnog filma svojevremeno je izjavio kako je s “White Noiseom” želio snimiti film koji je jednako lud kao i postpandemijski svijet koji nas okružuje, i moramo priznati kako mu je to pošlo za rukom - kao od šale! Film je trenutno dostupan na stranicama Netflixa, a više informacija saznajte u traileru:  
Foto: imDB, YouTube
Objavljeno: 02.01.2023. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p