KULTURA

Dvije modne izložbe zbog kojih vrijedi krenuti na put

Retrospektivne izložbe Azzedinea Alaïje i Ricka Owensa

Vjerujemo da će one zagrižene fashionistice čekati u redovima kako bi vidjele dvije nove izložbe koje modni i kulturni svijet nudi. Bit će to ujedno jako dobra izlika da spojite ugodno i korisno i planirate putovanje.

Nakon što je u listopadu, u 77. godini, preminuo legendarni modni dizajner Azzedine Alaïa, u čast velikanu otvara se retrospektivna izložba za koju je sam Alaïa prije smrti odabrao komade. Predstavit će se 60 pomno odabranih komada koji su obilježili dizajnerovu karijeru, uz objašnjenje kako je zaradio naziv King of Cling. Kao pionir tajica, bodysuit haljina i u globalu komada koji prikazuju žensku figuru, ovo je sigurno izložba koju se isplati posjetiti. Ako već niste, bukirajte let za London u svibnju 2018., jer tada je u londonskom Muzeju za Dizajn zakazana Azzedine Alaïa: The Couturier izložba. Otvorena je sve do 7. listopada.


Druga modna izložba koju se isplati vidjeti, ona je dizajnera Ricka Owensa, za koju ćete morati potegnuti do Milana. Pod nazivom Rick Owens, Subhuman Inhuman Superhuman, Owens predstavlja odjeću, pribor, namještaj, grafiku i publikacije iz svoje 20-godišnje karijere.

Dio izložbe također je i Owensovo promoviranje ljepote koje se često ne vidi, ali iz njegove perspektive. Retrospektivno se kroz cijelu izložbu proteže i skulpturalna instalacija, a pomalo bizarno, moći ćete pronaći i izloženu dizajnerovu kosu. Uz to, limited edition kutija koja sadrži knjige, suradnje s fotografima, razne predmete i Owensow parfem koji još nije pušten u prodaju, možete vidjeti od danas, 15. prosinca pa sve do 25. ožujka.

Foto: PR/ Rick Owens, Getty Images
Objavljeno: 15.12.2017. u 11:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p