LIFESTYLE

Ekološki prihvatljiv i efektan dizajn domaće autorice

Neobičan jastuk koji ćete poželjeti u svome domu

Ines Vlahović 
potrazi za novim produkt dizajnom domaćih snaga, naišli smo na jedan zanimljiv projekt splitske dizajnerice Ines Vlahović koji možda nije najnoviji, no svakako je jedan od zanimljivijih primjeraka ekološki prihvatljivog proizvoda i efektnog dizajna.

T-Seat je jastuk koji izgledom podsjeća na vrećicu za čaj, no materijal kojim je ispunjen ono je što ga čini posebnim. Naime, morska trava čiji se listovi mogu pronaći izbačeni na obalama Jadrana poslužili su kao inspiracija, ali i punjenje ovog ekološkog jastuka. Zbog svoje složene strukture, morska trava ima izvanredna toplinska i zvučno-izolacijska svojstva, otporna je na plijesni i truljenje te je gotovo nezapaljiva. Ovaj nepravedno zapostavljen materijal koristili su naši preci, čega se Ines Vlahović pametno dosjetila.

Ines je inače završila studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu, a kao prvi ozbiljniji dizajnerski rad predstavila je prijenosnu vjetrenjaču Wing koja je osvojila nagradu na međunarodnom natječaju Henkel Central Eastern Europe Art Award, kao i niz drugih nominacija. Poželite li T-Seatom ukrasiti vlastiti dom, nabaviti ga možete u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu po cijeni od 235 kuna.

Ines Vlahović 
Ines Vlahović 
Ines Vlahović 
Ines Vlahović 
 
M.M.
Foto:  Croatian Design Superstore
Objavljeno: 05.05.2015. u 16:16
Tagovi: produkt dizajn

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p