KULTURA

'Fair Play': Netflixov najnoviji erotski triler istražuje specifičan položaj žena u poslovnom svijetu i trenutno je najgledaniji naslov u čitavoj regiji

Film koji morate pogledati
Dugoiščekivani triler 'Fair Play' prava je poslastica za ljubitelje napetih drama, a sama činjenica da je ovaj najnoviji Netflixov naslov u nepuna 24 sata postao najgledaniji, dovoljan je razlog da se ovaj film pronađe i na vašem popisu naslova koje ove jeseni morate pogledati. No, o čemu je točno riječ?

'Fair Play' istražuje mračnu stranu života žene u nemilosrdnom svijetu financijskih usluga. Priča prati mladi par, Emily (Phoebe Dynevor) i Luke (Alden Ehrenreich), analitičare u uglednoj tvrtki za upravljanje imovinom u New Yorku. Iako njihove karijere cvjetaju, njihova veza suočava se s izazovima, a sve zbog  ljubomore i rodno uvjetovanih predrasuda unutar tvrtke. Emily saznaje da je promaknuta, no sumnja u iskrenost tog postupka. Ova priča, bez obzira na svoju fikcionalnu narav, osvjetljava stvarne probleme s kojima se žene suočavaju u financijskim uslugama, gdje apsolutno dominiraju muškarci, a gdje se žene često suočavaju s pohlepom, strahom i neprikladnim ponašanjem.

Jedan od ključnih trenutaka serije prikazuje Emilyinu borbu s vlastitim osjećajem nesigurnosti i nesigurnosti u vezi s njenim položajem. Ova nesigurnost proizlazi iz duboko ukorijenjenih rodno uvjetovanih stereotipa koji su prisutni u financijskoj industriji već desetljećima. Kroz Emilyinu priču, serija istražuje kompleksnost života žena u industriji gdje su žene tradicionalno bile isključene i još uvijek se suočavaju s preprekama na putu prema uspjehu. Film također baca svjetlo na povijest financijskih usluga, ističući činjenicu da su žene u SAD-u dobile pravo biti članice Njujorške burze tek 1967. godine. Ova povijest ukazuje na dug put koji su žene morale proći kako bi se dokazale u industriji koja je nepravedno dominirana muškarcima.

'Fair Play' ne samo da nudi uvid u izazove s kojima se žene suočavaju u financijskim uslugama, već i poziva na promjene te potiče gledatelje da razmišljaju o nužnosti uklanjanja zastarjelih rodnih stereotipa i promicanju poštenih praksi u poslovnim okruženjima.
Foto: Youtube, imDB
Objavljeno: 10.10.2023. u 09:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p