KULTURA

Filmovi koje smo voljeli u 2016. godini

Nadoknadite propušteno nadolazećih blagdana
handmaiden
2
016. godina je po pitanju sedme umjetnosti bila šarolika. Blockbusteri su se redali u kino dvorana diljem svijeta, no ništa manje produktivna nije bila ni nezavisna produkcija. Dok su na blagajnama kina najveću zaradu ostvarili Disneyjevi Captain America: Civil War, Finding Dory, Zootopia i The Jungle Book, filmski su festivali ukazivali na indie dragulje i primjerke svjetske kinematografije koji ostaju u sjećanju dulje od sat vremena provedenih u mraku kino dvorane.


Kad je riječ o sjajnoj glumi i jakim scenarijima u još uvijek aktualnoj godini, svjetski filmski kritičari su se ujedinili oko nekoliko naslova. Od miljenika publike i spomenutih kritičara, snažnog i pomalo artsy filma Moonlight, preko genijalnog American Honey snimljenog na road tripu po SAD-u s gomilom amaterskih glumaca i šarmantnog  njemačkog filma Toni Erdmann o ocu koji se pokušava ponovno zbližiti sa svojom kćeri, pa sve do karizmatičnog i brzog Marvelovog Deadpoola, erotične korejske drame The Handmaiden te domaćih snaga poput višestruko nagrađivanog filma Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat ili iščekivanog Ustava Republike Hrvatske Rajka Grlića, 2016. godina se ima čime ponositi.

Tragate li za dobrim filmom koji ćete pogledati ovih blagdana, ovo su naši prijedlozi najboljih iz godine na izmaku.


Toni ErdmannMoonlightAmerican HoneyDeadpoolNeon BullNerudaLovingThe HandmaidenNocturnal AnimalsNe gledaj mi u pijatSieranevadaI, Daniel BlakeHunt for the WilderpeoplePatersonSnowden


Ustav Republike Hrvatske


White Girl


Queen of KatweKing JackM.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 22.12.2016. u 19:00
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p