LIFESTYLE

Filmovi koje u travnju rezerviramo za kino dvorane

Kino preporuka by FASHION.HR
kino
N
ismo sigurni kako se točno dogodila sredina travnja, no ovo proljeće koje nas neumorno mazi ne kanimo trošiti na analiziranje protoka vremena već koristimo svaki trenutak da u njemu uživamo. I premda smo zatvorene prostore revijalno zamijenili livadama i gradskim terasama, domaća kina imaju nekoliko aseva u rukavu zbog kojih bismo se na sat-dva rado zatvorili u mračne dvorane.


Ovog će mjeseca tako na svoje doći štovatelji opusa Woodyja Allena čiji se filmovi prikazuju u Kinu Tuškanac, a vjerujemo da filmofili neće zaobići ni ciklus filmova Andreja Tarkovskog koji je i dalje na rasporedu. Valja napomenuti i kako ovo kultno zagrebačko kino poziva na Daj mi kino - 2, odnosno borbu za zaštitu zgrade Tuškanac kao vrhunskog kulturnog dobra i filmskog prostora, te za očuvanje statusa kina kao temeljne kinotečne dvorane u gradu Zagrebu. Više o akciji doznajte na stranicama kina.

Nadalje, travanj donosi i poneki spektakl holivudske produkcije od kojih valja izdvojiti Ghost in the Shell baziran na japanskom animiranom filmu iz 1995. godine kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Tu je i nezaobilazni 11. Festival tolerancije u kinima Europa i Tuškanac koji donosi pregršt naslova koji tematiziraju nasljeđe fašizma, pitanje izbjeglica, te problem netolerancije prema drugačijima. O programu festivala više možete pročitati ovdje. U svakom slučaju, četvrti mjesec možda kina nije ispunio morem novih naslova, no u nastavku vam donosimo neke koji će apsolutno zadovoljiti visoke kriterije, nečemu vas naučiti, ali i ispuniti sat-dva u danu dobrom zabavom.

Ghost in the Shell (Kaptol Boutique Cinema)Interiors (Kino Tuškanac)American Pastoral (Cinestar)Manhattan (Kino Tuškanac)Under the Sun (Kino Tuškanac)Le Tout Nouveau Testament (Kino Tuškanac)Twilight of a Life (Kino Tuškanac)M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 11.04.2017. u 15:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p