LIFESTYLE

Frida, bucmasti samojed Ivane Mišerić

Neodoljivo sladak psić popularne radijske voditeljice

Ivana Mišerić i Frida

Zbilja rijetko putujemo dalje od šireg centra Zagreba zbog priče. Zadimljene i bučne no beskrajno šarmantne gradske kavane obično su sasvim pristojna kulisa većine naših intervjua, a sugovornici bez imalo muke prihvate dogovor da se "nađemo negdje na pola puta"

No, jednog smo lijepog jesenjeg dana odlučili napraviti iznimku. Sjeli smo u auto u vrijeme najljućeg zagrebačkog rush houra, kada rijeke automobila mile u beskrajno dosadnim stani-kreni kolonama, i zaputili se sve do Velike Gorice. Naša sugovornica, koja nas je nestrpljivo čekala, naime, ne može smisliti vožnje i postane malo razdražljiva. Srećom, ne radi se ni o kakvoj nedodirljivoj divi s listom nemogućih zahtjeva već o neodoljivo slatkoj kujici samojeda koja se zove Frida i koja neopisivo podsjeća na snježnu kuglu.

Ivana Mišerić i Frida
"Jel Frida po onoj Fridi od Psihomodo Popa?" pitam Ivanu Mišerić, voditeljicu radijske emisije Jutro na Otvorenom i vlasnicu psića zbog kojeg smo po najvećoj gužvi potegnuli do Gorice. Uglavnom, nije, Ivana je svom ljubimcu dala ime Frida samo zato što voli stara hrvatska imena, no to ne znači da Frida nije Ivanina kraljica i da poznati stihovi ne pašu. Njih dvije imaju prekrasno pozitivnu vibru dvije nerazdvojne frendice koja osvaja na prvu. Frida strpljivo odrađuje svaku Ivaninu naredbu i čini se da pritom poprilično gušta. Dođi, sjedi, lezi, daj šapu, skoči, osmica... Sve zna iliti nema onoga što Frida ne bi napravila za djelić sastojaka iz magične vrećice za poslastice koju Ivana čuva u džepu.

Frida
Fridu i Ivanu spojila je sudbina. Čak su tri vlasnika odustala, iz različitih okolnosti, od udomljavanja Fride da bi ona konačno stigla do Ivane koja je potajno držala fige da se to dogodi. I eto, zvijezde su se poravnale pa je Frida tu i ostala. Bijela plišana kugla navodno ne podnosi petarde i grmljavinu, njezina fizička sprema daje naslutiti da joj nije strano pošteno se najesti, a u subotu voli ljenčariti i dugo spavati, baš kada se Ivani, čija emisija na radiju počinje u 6 ujutro, šeta Velikom Goricom. Ali Frida se ne da i ne da. Rado se i druži s drugim psima, koliko god veliki ili mali bili, no najviše od svega voli duge šetnje sa svojom najboljom frendicom Ivanom. Nakon veselog druženja s mnogo smijeha i pregršt pozitivne vibre, nije nam bilo nimalo žao što smo nakon posla, po najvećem zagrebačkom rush houru, potegnuli do Velike Gorice. I opet bi, bez imalo dvojbe.

Tina Lončar
Foto: Dario Dunaj, privatni album

Objavljeno: 25.10.2016. u 16:39
Tagovi: pas, Ivana Mišerić

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p