LIFESTYLE

Gdje shoppingirati u Splitu?

Upoznajte splitske concept dućane

Teško da ste prije nekoliko godina u Splitu mogli pronaći  dobru ponudu hrvatskih dizajnera i cool concept dućana, kojima se dugo vremena isključivo dičio Zagreb. Međutim, na radost svih Splićanki, grad pod Marjanom se razvio u odličnu shopping destinaciju u kojoj je niklo nekoliko zanimljivih trgovina koje u svojoj ponudi nude najbolje od hrvatskog dizajna. Think Pink, Krug, Get Get Get i ID concept store dio su nove struje koja turističku i modnu ponudu Splita čini najraznovrsnijom na Jadranu.

 

KRUG

Krug

Pop up store Krug nastao je kao ideja četiri dizajnerice iz Splita: Katarine Bilan koja dizajnira odjeću pod imenom Dott., Chicks on Chic Margite Videtić te Emine Štrkljević i Selme Štrkljević Mravak, dizajnerice nakita Little Wonder. Zgodan interijer osmišljen je od strane dizajnerica uz želju da se izvorna atmosfera prostora očuva te vas u Krugu očekuje predivan spoj modernog i povijesnog.

Krug

Krug

Krug

U ponudi Krug concept dućana , pored dizajna njegovih vlasnica, pronaći ćete TT kape i asesoar zagrebačke dizajnerice Tanje Topolovec i ilustracije mlade zagrebačke slikarice Jelene Bando. Odaziv kupaca je odličan te u Krug -pored domaćih poznavatelja mode- često navrate i stranci koji su oduševljeni hrvatskim dizajnom.

Adresa: Nepotova 1, Split


THINK PINK

Think Pink

Na čak dvije lokacije u samom srcu grada, Think Pink se nametnuo kao prava meka za sve one željne bogate ponude s hrvatskim, ali i inozemnim potpisom. Velik izbor odjeće, asesoara i nakita, upotpunila je i kolekcija kultnog berlinskog branda Trippen koji su poznati po ručno rađenim cipelama visoke kvalitete.

Think Pink

Think Pink

Think Pink

Topao interijer nastao je prema ideji vlasnice Senke Jurišić, koja kaže da je nastojala stvoriti prostor u kojem će se njezini kupci osjećati kao kod kuće. Sudeći po reakcijama i pismima koje svakodnevno primaju, u toj nakani su itekako uspjeli. Uz velik broj stalnih kupaca, Think Pink je nezaobilazna destinacija stranih gostiju koji kuću odnesu najljepši mogući suvenir - hrvatski dizajn.

Adrese:  Marulićeva 1 i Zadarska 8.

 

ID CONCEPT STORE

ID

ID CONCEPT STORE otvorio je svoja vrata 2012. godine, na adresi Bana Jelačića 3. ID ponuda dizajnerskih imena je promjenjiva sukladno konceptu gostujućih imena i pop up cornera te u ovom šarmantnom prostoru možete pronaći dizajn Anamarije Asanović, Jurja Zigmana, A by A'Marie, Tamare Bombardelli, Mayanas, S-Dress, Sovilj, Borboleta, Vain i brojne druge.

ID

ID

Interijer samog prostora je kompletno promišljen i dizajniran od strane kreativnog tima ID STORE-a s primarnim ciljem prikaza drugačijeg pogleda na kupovinu vođenog idejom intimnog walk in boudoira iz kojeg svaka žena izlazi zadovoljnija sama sobom.

ID

ID

Kreativni tim ID Concept Storea u svojim bi redovima rado vidio i modele etabliranog modnog dvojca Dioralop, za koje kažu kako predstavljaju apsolutnu infuziju svježine na domaćoj fashion sceni. Prioritet među planovima za narednu sezonu zauzima lansiranje ID capsule kolekcije fall2013 koja će također biti dostupna u ID CONCEPT STORE-u.

Adresa: Bana Jelačića 3

 

GET GET GET

GET GET GET

Prvi concept store u Splitu datira od lipnja 2011. godine. GET GET GET u svojoj ponudi ima oko četrdesetak hrvatskih autora čiji su radovi pomno odabrani. Vlasnici se ne oslanjaju na ime i status dizajnera, već isključivo na kvalitetu i estetiku koja mora biti u skladu s ostatkom ponude.

GET GET GET

GET GET GET

U ugodnom prostoru, osmišljenom od strane vlasnika, Ane Barbarić Krželj i Ivana Krželja , dominiraju jednostavne linije i ne-boje koje u prvi plan stavljaju ponuđene proizvode. Ponuda hrvatskog dizajna pokazala se kao dobar poslovni model te je GET GET GET često odredište domaćih i inozemnih kupaca koji su pokazali poseban interes za modele naših dizajnera.

GET GET GET

Pored standardnih kolekcija, GET GET GET nudi i limitirane ekskluzivne mini kolekcije nastale u suradnji s dizajnerima.

Adresa: Dominisova 16

 

Jure Perišić

Photo:Jure Perišić/PR

 

Objavljeno: 29.08.2013. u 13:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p