KULTURA

Glumci se vesele novom filmu

„Lea i Darija – Dječje carstvo“ je emotivna priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Hrvatski redatelj Branko Ivanda i hollywoodski producent Branko Lustig u društvu  mnogobrojnih glumaca među kojima su bili Zrinka Cvitešić, Linda Begonja, Dražen Čućek, Zijad Gačić, Relja Bašić predstavili su novi filmski projekt „Lea i Darija-Dječje carstvo".

Film govori o dvije djevojčice koje spaja ljubav prema glumi i plesu i koje preživljavaju teške godine 2. svjetskog rata. Lea Deutsch i Darija Gasteiger žive u Zagrebu i privlače pažnju svojim izuzetnim glumačkim i plesnim talentom. No kad rat stigne na naše prostore javlja se niz problema, naime jedna djevojčica dolazi iz njemačke a druga iz židovske obitelji.  Dolazi do sukoba dvaju obitelji, no taj sukob kao da potiče njihovo sve intimnije prijateljstvo i sazrijevanje. Njihove iscrpljujuće plesne probe, njihovi zajednički nastupi jačaju i njihovu popularnost. Publika ih obožava, a privatni život vodi ih kroz iste krize, dileme, ali i emotivna iskušenja...

Težak i emotivan film o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi prema plesu i glumi malo će koga ostaviti ravnodušnim. Jedva čekamo da stigne u kina.

Ana Bacinger

 

 

Objavljeno: 14.05.2009. u 22:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p