KULTURA

Glumci u fokusu izložbe Mare Milin

Otvorena nova sezona Zagrebačkog kazališta mladih

off stage zkm 
Nakon što su nam tijekom cijelog ljeta pozornost plijenili odličnim videima dajući do znanja kako se sprema bogat novi teatarski ciklus sinoć je, 13. rujna, u foyeru Zagrebačkog kazališta mladih otvorena iščekivana izložba fotografija Off Stage naše poznate fotografkinje Mare Milin. 

Crno-bijeli portreti članova ansambla kazališta nastali su u travnju ove godine, kada smo i sami zavirili na snimanje u improvizirani studij Zagrebačkog kazališta mladih. Glumci su ovoga puta bili u fokusu propagandne kampanje koja je tekla proteklog ljeta, pričajući nam o kazalištu upravo kroz svoje glumačke sposobnosti.

''Htjela sam brendirati kazalište upravo kroz glumce, odnosno glumačke osobnosti i karaktere. Naši glumci su jako poznati u regiji, otvara im se karijera u inozemstvu i željela sam da naša publika prepozna da ti glumci ovdje skoro svakodnevno izvode repertoar upravo Zagrebačkog kazališta mladih. Ova izložba je zapravo završetak naše ljetne kampanje koja je krenula u lipnju kada smo lansirali interaktivan web, na kojem se nalazi čak i veći broj portreta koje je radila Mare Milin. Imali smo i intenzivnu ljetnu kampanju preko društvenih mreža, bili smo jako aktivni ovoga ljeta, i ovo je završetak te ljetne kampanje odnosno našeg novog brendiranja kazališta. Jako sam zadovoljna odazivom publike. Radili smo mini trailere gdje naši glumci pozivaju publiku da dođe u ZKM i na svakom traileru smo imali preko 8 tisuća, što je jako dobro i mislim da glumac čini kazalište'', ispričala nam je o ideji ravnateljica kazališta, Snježana Abramović-Milković.
 
off stage zkm  Ravnateljica kazališta Snježana Abramović-Milković i Mare Milin
 
Na otvorenju izložbe Off Stage okupilo se zanimljivo društvo među kojima su glavne zvijezde bili upravo članovi ansambla čije smo portrete došli pogledati - Lucija Šerbedžija, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Đurović, Dora Polić Vitez, Anđela Ramljak, Rakan Rushaidat, Petar Leventić, Vedran Živolić, Filip Nola, Milivoj Beader, Hrvojka Begović, Frano Mašković, Nadežda Perišić Radović, a među gostima su se isticali i Senka Bulić, Kostadinka Velkovska, Ivan Glowatzky, Petra Granić, Sanja Pilić, Janusz Kica i mnogi drugi.

Portreti članova ansambla do sada su se mogli vidjeti na web stranici Zagrebačkog kazališta mladih no, kako nam je otkrila autorica Mare Milin, nije bilo lako odabrati one koji će se naći na izložbi: ''Do prije par dana mi je gorjelo pod nogama, ponovno sam pregledavala oko 1700 fotografija i vratila se u stanje svijesti od prije šest mjeseci. Razmišljala sam o pojedinim protagonistima, kakav sam imala odnos s njima, kako smo surađivali i kako smo fotkali, da li se netko dao odmah... Nakon toga sam odlučila ne slijediti slijepo portrete koji su izašli na web stranici kazališta kao i u promotivnoj kampanji, no bilo je jako teško odabrati samo po jednu fotografiju. To su ipak glumci, ujedno i ljudi, i neki su se dali maksimalno. Najradije bih bila odabrala po pet fotografija tako da imam svojevrsni strip, sukcesiju transformacije... Na kraju sam kod nekih slijepo odabirala slike. Ova izložba je samo komadićak svakoga od njih, ali i mene.''
 
Senka Bulić Senka Bulić
  Barbara Đurović i Doris Šarić Kukuljica Barbara Đurović i Doris Šarić Kukuljica
 
Iščekivana izložba označila je sjajan početak nove kazališne sezone koja će, prema najavama ravnateljice, biti iznimno zanimljiva: ''Nova sezona će biti intenzivno bogata. Krećemo s 'Drakulom' u režiji Andrása Urbána 25. rujna, tu su i Janusz Kica, Borut Šeparović i 'Crna knjiga', zatim koprodukcija Miran Kurspahić s predstavom 'Pad'... Bit će ne samo vlastitih produkcija nego i koprodukcija s kazalištima u regiji i inozemstvu i kazališnim umjetničkim organizacijama s izvaninstitucionalne scene kao i plesnim umjetničkim organizacijama, po čemu je ZKM specifičan. Dakle, bit će dosta toga, bit će mnogo gostovanja, značajnih predstava iz regije i Europe... Stvarno jako bogata sezona.''
 
Mare Milin i Nikola BebanMare Milin i Nikola Beban 
   
Hrvojka Begović i Anđela Ramljak Hrvojka Begović i Anđela Ramljak

  Kostadinka Velkovska i Mia Biondić
 
 Vedran Živolić i Frano Mašković
 
Dora Polić Vitez i Rakan RushaidatDora Polić Vitez i Rakan Rushaidat
  Sanja Pilić, Dijana Sokolić
 
Ivan Glowatzky, Petra Granić Ivan Glowatzky i Petra Granić Glowatzky
  Romana Dugandžija i Matea Martek
 
 
M.M.
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 14.09.2015. u 12:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p