LIFESTYLE

'Goli' je najbolji film 13. Liburnia Film Festivala

Završio festival hrvatskog dokumentarnog filma
Liburnia Film Festival 
subotu je u lučici u Ičićima završio 13. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma, na kojem su pred nikad brojnijom publikom prikazana sveukupno 23 recentna hrvatska i jedan gostujući slovenski dokumentarac, od čega 14 u konkurenciji za glavne nagrade. 

Žiri u sastavu Lejla Dedić, Tatjana Božić, Elvis Lenić, Igor Paulić i Davor Tatić, odlučio je nagradu za najbolji film dodijeliti filmu Goli redateljice Tihe K. Gudac (produkcija Factum), ''koji na emotivan i iskren način prožima osobno i javno i u cjelini predstavlja umjetničko i društveno važno djelo hrvatskog dokumentarizma''. Posebno priznanje u glavnom programu žiri je dodijelio filmu Staklene oči redatelja Maria Papića (Grupa 7 i Kinoklub Zagreb), naznačivši da ''nagrada predstavlja poticaj za daljnje razvijanje vještina filmskog izričaja autora, naročito u kontekstu audio – vizualnih stilizacija.''

Publika je najboljim filmom proglasila Lijepo mi je s tobom, znaš redateljice Eve Kraljević (Hulahop) dodijelivši mu prosječnu ocjenu 4,68, u tijesnoj borbi s filmovima Goli (4,63) i Razred (4,62).
 
liburnia film festival Davor Tatić, Tiha K. Gudac, Nenad Puhovski
 
Najbolji regionalni film 13. Liburnia Film Festivala je Veruda – film o Bojanu riječkog redatelja Igora Bezinovića (HRT), a posebno priznanje u regionalnom programu dodijeljeno je filmu Pismo za Ohio delničkog autora Rasima Karalića (u produkciji VIS videostudia).

Profesionalne nagrade 13. LFF-a su sljedeće. Najbolja redateljica je Vesna Ćudić za film Razred (Nukleus film) s kojim je službeno otvoren festival. Najbolji snimatelj je Boris Poljak za fotografiju u filmu Rakijaški dnevnik (Hrvatski filmski savez), a najbolju montažu potpisuje Dragan von Petrović za film Goli. Najbolji dizajner zvuka je Martin Semenčić za rad na filmu Rakijaški dnevnik.
 
Liburnia film Festival  
Liburnia Film Festival od ove je godine uveo i financijske nagrade, po 7000 kuna za najbolji film i nagradu publike, koje su prikupljene preko crowdfunding kampanje na platformi Indiegogo.

liburnia

Foto: PR

Objavljeno: 30.08.2015. u 10:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p