LIFESTYLE

Helena Bonham Carter u ulozi Elizabeth Taylor

Britanka u biografskom filmu o glumačkoj legendi
Prošlog studenog na televizijskim ekranima se pojavio prvi biografski film o glumačkoj legendi Elizabeth Taylor, koju je tada utjelovila kontroverzna Lindsay Lohan i ostavila vrlo neuvjerljiv dojam, rezultirajući oštrim recenzijama filmske kritike.

Ekraniziranju velike ljubavi između Liz Taylor i Richarda Burtona dana je još jedna prilika, a novi biografski film, koji će se na malim ekranima pojaviti 22. srpnja, za glavne glumce ima genijalnu Helenu Bonham Carter i britanskog glumca Dominica Westa.

Zanimljivo je kako je ekscentrična britanska glumica dobila blagoslov od same Elizabeth Taylor, da u biografskom filmu dočara vezu između ovo dvoje hollywoodskih glumaca, koja je započela dok su zajedno radili na predstavi Noela Cowarda, 'Private Lives'. Dotad su Liz i Richard već dvaput bili oženjeni i oboje u novim vezama, no svejedno su ostali beznadno zaljubljeni jedno u drugo.

Tjeranje u međusobnu destrukciju i istovremena sklonost i duboko poštovanje jedno prema drugome, tema je koju su pred filmskim kamerama nastojali rekreirati Helena i Dominic te dočarati tu legendarnu ljubav, koja je bila premoćna i prevelika da bi bila svladana.

Helena Bonham Carter u ovom je filmu doživjela pravu transformaciju, kako bi što vjernije odigrala ulogu ikone s filmskih ekrana: "Malo mi je falilo da odbijem ulogu. Kada sam prvi put saznala za nju, pomislila sam 'Elizabeth Taylor? Najbolje da se sakrijem'. Čak je i moja majka rekla da se klonim te uloge. Ali ono što me pridobilo je bio scenarij - bila je to tako dirljiva i slatka priča"


Biografski film 'Burton & Taylor' bit će premijerno prikazan na programu BBC4 u ponedjeljak, 22. srpnja.

 

H.B.

Photo: Burton & Taylor promo pics

Objavljeno: 17.07.2013. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p