KULTURA

'Hinkemann' je pobjednik 31. Gavellinih večeri

Izvrsne vijesti za ansambl Zagrebačkog kazališta mladih

Hinkemann
J
učer je, 11. listopada, održano 31. izdanje Gavellinih večeri, a kao pobjednik festivala nametnuo se ZKM-ov Hinkemann režiji Igora Vuka Torbice, odnijevši nagradu Dr. Branko Gavella za najbolju predstavu festivala te za najbolju režiju i mušku ulogu.

Velika je to i još jedna u nizu potvrda za ansambl Zagrebačkog kazališta mladih, a uz Igora Vuka Torbicu i njegovu nagradu za najbolju režiju, kao i glumca Ozrena Grabarića koji je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu za ulogu Majstora ceremonije, briljirala je i slovenska glumica Jana Zupančić koja je za ulogu Maše u predstavi Tri zime Tene Štivičić dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Hinkemann
Hinkemann
Predstava Hinkemann nastala po drami Njemački Hinkemann njemačkoga dramatičara Ernsta Tollera, od strane prosudbenog povjerenstva ocijenjena je kao 'istinski kolektivni pothvat redatelja i ansambla u prenošenju na kazališne daske te hrabre, sirove i nebrušene studije društva, promatrane očima onoga kojeg je to isto društvo iskoristilo i na najgrublji mogući način odbacilo'.

Od ukupno jedanaest predstava 31. Gavellinih večeri, u službenoj ih je konkurenciji od 1. do 11. listopada prikazano osam, i to iz Novog Sada, Ljubljane, Rijeke, Beograda, Sarajeva i Zagreba. Predstave su odabrali ravnatelj Gavelle Boris Svrtan, izvršna producentica festivala Sonja Kovačić i dramaturg GDK Gavelle Dubravko Mihanović. O nagradama za najbolju predstavu festivala, najbolju režiju te mušku i žensku ulogu odlučivalo je tročlano prosudbeno povjerenstvo koje su ove godine činili glumica Linda Begonja, dramski pisac Tomislav Zajec i slovenski redatelj Vito Taufer.

Hinkemann

Hinkemann


Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 12.10.2016. u 11:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p