LIFESTYLE

Hrvatska premijera filma Lazar redatelja Svetozara Ristovskog

10. Festival tolerancije - JFF Zagreb
Lazar ekipa 
13. travnja u sklopu 10. Festivala tolerancije – JFF Zagreb održana je hrvatska premijera dugometražnog igranog filma Lazar redatelja Svetozara Ristovskog. Premijera je održana u kinu Europa u prisustvu filmske ekipe; redatelja Svetozara Ristovskog, izvršne producentice Kornelije Ristovski, koproducenta Igora Nole, glumaca Vedrana Živolića i Goran Navojca, uz ostale poznate hrvatske javne ličnosti – Marija Škaričić, Lucija Šerbedžija, Nataša Janjić, Ana Maras Harmander, Goran Bogdan, Senka Bulić - koje su došle podržati svoje kolege.

Film govori o Lazaru, mladiću koji je bio primoran brzo odrasti nakon što je njegov otac napustio obitelj. Danas se bavi krijumčarenjem ilegalnih imigranata na granici Makedonije i Grčke, no njegov se život mijenja nakon što se zaljubi u djevojku Katerinu i odluči napustiti svijet kriminala, no od prošlosti je teško pobjeći.
 
Lucija ŠerbedžijaLucija Šerbedžija
Redatelj je istaknuo kako mu je namjera u filmu bila prikazati da je suosjećajnost upravo ono što nas čini ljudima. Redatelj Svetozar Ristovski i izvršna producentica Kornelija Ristovska gosti su ovogodišnjeg Festivala tolerancije – JFF Zagreb, stoga je publika nakon filma imala priliku razgovarati s njima. Redatelj je naglasio kako je ovaj film napravio s namjerom da potakne svijest i suosjećajnost kod ljudi. No, zanimljivo mu je istovremeno promatrati reakciju Europe koja je ili ekstremno empatična ili okreće leđa priči.
Marija ŠkaričićMarija Škaričić
 
Svetozaru Ristovskom ovo je prvi put da sudjeluje na Festivalu tolerancije i prilikom uvodnog govora naglasio je kako je počašćen pozivom Branka Lustiga, kojeg smatra filmskom legendom, radi čega mu je iznimna čast što je njegov film upravo na ovom Festivalu imao svoju hrvatsku premijeru.
Objavljeno: 14.04.2016. u 10:00
Tagovi: film, kino Europa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p