LIFESTYLE

Hrvatski umjetnici oslikali 50 božićnih kugli

Odličan projekt koji plijeni pažnju
Božićne kuglice 
zagrebačkom Arena Centru je u četvrtak 26. studenog predstavljeno 50 ukrasnih božićnih kugli koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv izričaj. 

Jedinstvene božićne kugle vrhunac su hvalevrijednoga umjetničkog projekta i uspješne suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Kugle će svojom vizurom i živim bojama dati poseban sjaj samom centru i učiniti ga omiljenim mjestom blagdanskih druženja te nezaobilaznom lokacijom za sve one koji će na jednom mjestu poželjeti izabrati prigodan poklon za svoje najdraže i uživati u posebnom umjetničkom, božićnom ozračju.

Mia Orsag
Mia Orsag 
 
Kugle, koje će između ostalih oslikali Tomislav Buntak , Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić , Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi već danas zasjale su u punom sjaju dajući Areni dimenziju više i čineći svod ovoga trgovačkog centra pravom malom galerijom.

Predrag Todorović
Predrag Todorović

„U suradnju s Arena centrom uključilo se 70 likovnih umjetnika, članova HDLU-a, kako bi oplemenili izuzetno frekventan javni prostor i javnosti predočili pluralnost stilova i likovnog izričaja. U doba kad su instalacije i likovne intervencije u javnom prostoru ograničene na nekoliko učestalih tema, mogućnost slobodnog izražavanja likovnih umjetnika bila je iznimno poticajna i zato suradnju s Arena Centrom ocjenjujemo vrlo dragocjenom‟, izjavila je Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a.

Josip Zanki
Josip Zanki 

Uz 50 oslikanih kugli ova umjetnička priča predstavlja i izložbu site-specific instalacija u kojoj će moći uživati svi posjetitelji centra u narednih godinu dana. Za izradu skulptura angažirana su tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko, čije su skulpture „Povratak‟, „Medijator‟ i „Genius loci‟ postavljene na „trgove‟ Istra, Dalmacija i Slavonija, te će svojom originalnošću privlačiti poglede posjetitelja centra i obogatiti sadržaje unutar samog centra.

Vikendima će se održavati likovne radionice za djecu, koje će biti potpuno besplatne, a koje će voditi članovi HDLU-a te djecu usmjeriti na to kako da izrade, nacrtaju i pripreme svoje malo umjetničko djelo.

Foto: PR
Objavljeno: 27.11.2015. u 13:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p