KULTURA

Idete na Mando Diao?

Švedski bend u Boogaloo klubu!

Iako su svoj prvi album "Bring 'Em In" snimili 2002. godine, ovaj švedski bend osnovan je još 1995., a svoj prvi javni nastup imali su 1999. U počecima su dečki često mijenjali članove, no danas bend čine Gustaf Norén (vokal, gitara, orgulje, udaraljke), Björn Dixgård (vokal, gitara), Carl-Johan "CJ" Fougelklou (prateći vokal, bas, orgulje), Samuel Giers (prateći vokal, bubnjevi, udaraljke) i Mats Björke (klavijature).

Mando Diao navodno nema nikakvo značenje, sam naziv benda je pomalo smiješan ako uzmete u obzir da su do imena došli sasvim slučajno - Bjorn Dixgard u snu je sanjao ime i odlučio da će im ovo ime donijeti uspjeh. Činjenica je da Mand Diao iza sebe ima pet studijskih albuma, 2004. su proglašeni jednim od najboljih novih bendova a zadnji album se ne skida s trenutnih glazbenih ljestvica, pa bismo mogli zaključiti kako se Bjornov san ostvario.

Nakon albuma "Bring 'Em In" iz 2002. koji je 2004. dobio međunarodno priznanje te je zajedno sa debi singlom Sheepdog pohvaljen od mnogih glazbenih kritičara, izdaju "Hurricane Bar" 2004., a u kolovozu 2006. "Ode To Ochrasy". Do kraja 2006. snimili su i DVD nazvan "Down in the Past", a 2007. je slijedio album "Never Seen the Light Of Day".

Posljednji u nizu je album "Give Me Fire" kojim će se ujedno i predstaviti hrvatskoj publici 26. studenog u klubu Boogaloo.

Još jedna zanimljivost vezana uz Mando Diao svakako je warm up party za koncert koji je namijenjen svim obožavateljima benda, a održat će se ovog četvrtka, 5. studenog s početkom u 21 sat u klubu Boogaloo. Uz hrpu dobre muzike sutra će vam biti predstavljen i novi album te presjek rada Mando Diao benda, a na velikom platnu moći ćete odgledati projekcije Mando Diao video radova uz video iznenađenja. Za one koji su još bez karata posebno će razveseliti lutrija u sklopu koje će se dijeliti ulaznice za koncert!

Ne preostaje nam ništa drugo nego sutra pravac Boogaloo na warm up party, a onda još malo pričekati do 26. studenog kada će nas Mando Diao počastiti svojim dolaskom! Jedva čekamo!

Ana Bacinger

Objavljeno: 04.11.2009. u 16:35
Tagovi: koncert

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p