LIFESTYLE

Ilustracije koje će vam izmamiti osmijeh na lice

Upoznajte hrvatski brand Monsieur Dorian


Mlada studentica Povijesti umjetnosti Dora Barbarić u kratkom je roku oduševila brojne Hrvatice svojim fantastičnim ilustracijama koje prenosi na simpatičan nakit. Šaljive, upečatljive i itekako originalne ilustracije osvojile su i našu redakciju pa smo odlučili iz prve ruke saznati sve o Dori i njezinom brandu naziva Monsieur Dorian.

Tko je Dora Barbarić i odakle ideja za izradom ovako maštovitih modnih dodataka?

21-godišnja studentica Povijesti umjetnosti u Splitu, a dolazim iz Vodica. Sve je zapravo počelo Tumblr blogom koji sam započela otprilike prije godinu dana, s vlastitim ilustracijama. Oduvijek sam obožavala pastelne boje, kao što se može vidjeti u svim mojim radovima. Zatim sam došla do ideje da zapravo počnem proizvoditi svoje ilustracije u obliku nakita i u konačnici ih prodavati. Na nagovor frendova napravila sam nedavno Facebook stranicu i zasad ide sasvim dobro.

Kako si došla na ideju za ime branda?

Muška verzija mog imena kroz francuski filter. Čak ga tako izgovaram. Ne znam, na francuskom sve zvuči bolje, a oduvijek mi je bio zabavan francuski izgovor. A muška verzija - ne znam, vjerojatno nekakva fasciniranost dandyjima. Uostalom, Madame Dora je bila modna fotografkinja iz Austrije, već mi je to ime bilo zauzeto.


Kako izgleda sam proces izrade? Koje materijale koristiš i koliko vremena treba za jedan komad nakita?

Koristim fimo masu, akrilne boje i sharpie. S obzirom da se fimo mora prvo oblikovati, pa ispeći, proces malo potraje, otprilike sat, sat i pol za komad nakita.

Kome je namijenjen tvoj nakit? Na kojim djevojkama i ženama bi voljela vidjeti svoje rukotvorine?

Namijenjen je zapravo svima, ali zasad su ga nosile djevojke mojih godina, uglavnom čiji je modni izričaj alternativniji.

Ilustracije su ti odlične. Odakle talent?

Hvala! Kao dijete bila sam ovisna o Cartoon Networku, što je i utjecalo na moje crtanje. Oduvijek sam voljela crtati, slikati, raditi crafty stvari, a kao tinejdžer sam bila ovisna o Tumblru gdje sam se upoznala s radovima brojnih ilustratora. Htjela bih istaknuti Marca Johnsa i Gemmu Correll - obožavam njihov rad.


Kakav je raspon cijena nakita i ilustracija?

Cijene nakita su do 100 kuna, ovisi o veličini, trajanju izrade… Ilustracije kao takve zasad ne prodajem, no ne znači da neću jer sam imala puno upita za njih. Ali uskoro ću početi s prodajom majica s vlastitim printevima!


Gdje možemo nabaviti tvoje kreacije?

Zasad na mojoj Facebook stranici [www.facebook.com/gospodindorian], a uskoro planiram i vlastitu web stranicu!


A.B.
Objavljeno: 02.09.2014. u 17:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p