LIFESTYLE

Ilustratorice koje volimo pratiti na Instagramu

Profili koje ćete obožavati
laurapalmersdead
J
e li vam poznat trenutak u kojem shvatite da ste dva sata proveli lutajući raznim kutcima Instagrama, a jedino što ste željeli je baciti oko na fotografiju na koju vas je taggirala prijateljica? Ako je odgovor potvrdan, potpuno vas razumijemo, i da, jednako kao i vi pokušavamo u red dovesti svoje vrijeme provedeno na ovoj društvenoj mreži.


No, jedno zbog čega ne žalimo je otkrivanje talenata na čije se profile vraćamo kad zatrebamo injekciju lijepoga, potvrdu da u nekim emocijama nismo sami, ali i prijeko potreban humor. U posljednje vrijeme takvi profili sve češće pripadaju ženama kojih, moramo primijetiti, ima sve više i više u ulogama ilustratorica i grafičkih dizajnerica.

Pozitivna stvar vremena u kojem živimo jest upravo taj glas žena koji je sve jači i samouvjereniji, sve se manje pokorava nametnutim standardima i sve je ponosniji svojim ženskim ja, s pozitivnim i negativnim aspektima istoga. U svojim se radovima tako brojne umjetnice dotiču tema poput ženske seksualnosti, anksioznosti, depresije, ali i svih onih malih stvari u kojima se lako sve možemo pronaći.

Netko po dozu inspiracije i zabave odlazi na razne blogove, netko na veće online publikacije, a netko na omiljene Instagram profile. Spadate li u potonju grupu, ovih nekoliko adresa će vam se zasigurno svidjeti.
henn kim

@Henn_Kim

O intrigantnom svijetu mlade korejske ilustratorice smo vam svojedobno pisali, no bio bi grijeh ne uvrstiti ovu iznimnu mladu damu na popis omiljenih nam Instagram umjetnica. Njen kozmos je crno-bijeli, prepun emocija, domišljatih motiva i u njenim se radovima nemali broj puta pronalazimo.

@themoonbacon

@themoonbacon

Prije svega vedra i humoristična, poznata The Moon Bacon je kao svoj zaštitni znak uzela ružičastu boju s dominantnom ženskom rukom crveno nalakiranih noktiju. Zanimljivo je promatrati kako iz crteža u crtež ova dva faktora portretiraju razne situacije i emocije i malo je reći kako nam The Moon Bacon uljepšava svako skrolanje Instagramom.

@pollynor

@pollynor

Još jedna poznata ilustratorica na ovoj društvenoj mreži krije se pod imenom Pollynor. U stvarnosti, riječ je o djevojci iz Londona koja, kako kaže, crta žene i njihove demone te kroz dozu satire progovara o kolektivnom online ponašanju.

robineisenberg

@robineisenberg

Umjetnicu i ilustratoricu iz Los Angelesa teško je ne primijetiti, čak i u bespuću Instagrama. Estetski također prepoznatljiva, Robin Eisenberg u svojim radovima koristi jarke boje, često i one neonske. Tematski, Robin voli sve što ima veze za svemirom, a prisutni su i motivi snažnih i smouvjerenih žena te pokoja pizza.

@earth_to_monica

@earth_to_monica

Jedna od zanimljivijih u redovima Instagram ilustratorica svakako je Monica Johnson koja na profilu @earth_to_monica dijeli svoje cool crteže. Kad ne stvara minimalističke slike djevojaka na kauču u raznim pozama, plavom i crvenom bojom portretira žene te rekreira 3D formu.

@laurapalmersdead

@laurapalmersdead

Ines Vuckovic zaslužna je za kolekciju ilustracija koje karakterizira nježna paleta boja u kontrastu s pomalo uvrnutim, često SF motivima, što je i razumljivo s obzirom na ime koje aludira na lik iz serije Twin Peaks.

ohgigue

@ohgigue

Slatko, romantično i emotivno riječi su koje dobro opisuju radove ilustratorice pod imenom @ohgigue. Njen senzibilni svijet ispunjen ženskim likovima u raznim situacijama jako volimo i svakodnevno pratimo.


M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 24.04.2017. u 14:18

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p