LIFESTYLE

Insta avanture koje se zavlače pod kožu

Blictagram: @monikaharmonika
Blictagram: @monikaharmonika 
Potraga za dobrim svjetlom njena je vječna misija, a fotografija je ta koja potpiruje njen avanturistički duh. Svojom nas percepcijom svijeta oduševljava, njen osjećaj za detalje obožavamo, a atmosferičnost koju prenosi svojim fotografijama bez razmišljanja nagrađujemo dvostrukim tapkanjem po zaslonu mobitela. 

Porijeklom iz Zagreba, s trenutnom adresom u Dublinu, Monika Peuc naš je Instagram crush čiji profil @monikaharmonika za onih senzibilnijih perioda moramo izbjegavati. Zašto, pitate? Jer ćemo poželjeti netragom nestati i izgubiti se u impozantnom gorju Atlasa ili pitoresknim ulicama Dublina. Monika nas tjera da primjećujemo svijet oko sebe, da ga gledamo širom otvorenih očiju i pronalazimo ono najljepše u svakodnevici. Što pak nju pokreće da iz dana u dan dotjerava svoj virtualni foto dnevnik i sa svojim vjernim pratiteljima dijeli viđeno, proživljeno i isprobano, doznajte u svibanjskom Blictagramu.

instagram @monikaharmonika 
Tvoj Instagram profil u tri riječi!
Priroda vs. Grad.

Što najčešće možemo vidjeti na tvom Insta profilu?
Svašta pomalo! Nisam jedna od onih koji se odluče za određenu temu profila i onda šibaju samo to. Volim dokumentirati različitost svijeta oko sebe. Nekad je to foto dnevnik putovanja, nekad je to detalj iz šetnje gradom, a nekad divlja irska priroda.

Fotkaš li mobitelom ili koristiš fotoaparat za svoj Insta profil?
Uglavnom je to mobilna fotografija, međutim, ponekad posegnem i za svojim DSLR-om. Prije sam bila izrazito protiv korištenja bilo čega osim mobitela jer sam imala tu ideju Instagrama kao primarno mobilne platforme. Sada mislim da način na koji se netko želi izraziti ondje zbilja nije bitan, dokle god se ne kradu tuđe slike.

Koristiš neke dodatne gadgete?
Ne.
 
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika 
instagram monikaharmonika 
monikaharmonika   
Koje filtere najčešće koristiš?
Nikad ne koristim originalne Instagram filtere, već za obradu slika tu je uvijek VSCO Cam, a najdraži filteri ondje su mi A6, C7 i C8.

Koristiš li neke dodatne aplikacije?
Već spomenuti VSCO. Također, s vremena na vrijeme koristim Snapseed uglavnom za fine tuning slike.

Je li Instagram promijenio način na koji fotografiraš?
Apsolutno. Smiješno mi je vidjeti, ako odem na dno profila do svojih prvih Instagram slika, koliko mi se stil promijenio. Od kuteva slikanja do boja, motiva… A mislim da tu veliku ulogu igra inspiracija iz mnoštva divnih profila koje sam pronašla na Instagramu.

A je li promijenio način na koji gledaš svijet oko sebe?
Ufff. Da nema Instagrama i moje česte želje za fotografiranjem ne bi me upola toliko smetala činjenica da nema baš puno sunčanih dana u Dublinu. Potraga za dobrim svjetlom ovdje je moja vječna misija. A to ujedno znači i da čim odem na sunčano mjesto, neprestano promatram obasjane motive i samo smišljam iz kojih bih ih kuteva poslikala.
   
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika   
instagram @monikaharmonika
 
Koju poruku želiš svojim fotografijama odaslati?
Nemam nikakvu dublju poruku koju svjesno prenosim ljudima s kojima dijelim svoje fotografije. Samo se nadam da sam im barem na taj trenutak - kad su skrolanjem došli do moje slike, priuštila oku ugodan prizor.

Fotografiraš li ciljano, odlazeći na neke zanimljive lokacije ili usput okidaš fotke?

I jedno i drugo. Dogodi se da neočekivano u svakodnevici ugledam nešto vrijedno fotografiranja. S druge strane, jedini motiv za penjanja na planine (uz mojeg supruga koji obožava prirodu) mi je fotografiranje. Ako ulovim neku dobru fotku krajolika ili koje divlje srne, znam da se sav napor uspona isplatio! U svakom slučaju, fotografija je veliki pokretač mog avanturističkog duha i istraživanja novih, zanimljivih lokacija.

Postoji li neki Instagram trend za koji si se zakačila i ima li neki koji ti je potpuno odbojan?
Ne mogu pre-HDR slike, to mi je apsolutni no-no. Ne bih rekla da sam se na neki trend posebno zakačila, ali definitivno postoje razni Insta stilovi i motivi iz kojih crpim inspiraciju.

Što prvo gledaš na tuđim Instagramima i što je ono što te natjera da stisneš ‘follow'?
Smisao za estetiku je prvo što primijetim na nečijem profilu.

Tri omiljena Instagram profila koja pratiš?
Toliko ih je da je jako teško napraviti selekciju! Od mnoštva talentiranih djevojaka s naših prostora moram spomenuti @lutkarka jer mi je nedavno zapeo za oko njen istančan ukus. Obožavam @christinehmcconnell i njene kulinarsko-artističke kreacije. I na kraju, naprosto sam zaljubljena u @annikavonholdt, posebice u njenu savršenu sijedu kosu o kojoj je iskreno pisala i na svom blogu.
 
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika 
instagram @monikaharmonika 
Zašto voliš Instagram?
Odličan mi je za nabrijavanje na neko putovanje i odabir lokacija koje želim posjetiti. Također, preko Instagrama sam upoznala neke drage i inspirativne ljude u Zagrebu, Dublinu pa i u Dubaiju!

A zašto voliš fotografiju?
Zato što me tjera da detaljnije primjećujem svijet oko sebe i tražim uvijek ono najljepše u njemu.
 
 
instagram monikaharmonika 
instagram monikaharmonika 
instagram monikaharmonika 
instagram monikaharmonika 
monikaharmonika  
 
Matea Martek
Foto: Instagram (@monikaharmonika)
Objavljeno: 23.05.2016. u 13:08

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p