LIFESTYLE

Instagram od sada zna i koliko kalorija unosite u organizam

Google predstavio nekoliko zanimljivih novotarija

instagram
Tehnologijski gigant Google ulazi sve dublje i dublje u sve sfere naših života, čemu imamo prilike svjedočiti i posljednjih dana. Naime, osim što na našim Instagram profilima od sada postoji i mogućnost direktne kupnje pomoću opcije
Shop Now, što će posebno koristiti postojećim brendovima, Google je predstavio još jedan novitet - brojač kalorija.

Sve one silne slike slasnih i prepunih tanjura ovom će tehnologijom biti razotkrivene, no njen kreator Kevin Murphy kaže kako cilj nije posramiti korisnike o tome koliko kalorija unose u svoje tijelo, već omogućiti svojevrsni dnevnik. Kako god bilo, riječ je o tehnologiji Im2Calories koja se temelji na umjetnoj inteligenciji i koristi sofisticirane algoritme koji analiziraju sadržaj fotografije, odnosno hrane na tanjuru. Računajući omjer hrane i veličine tanjura te identificirajući o kojoj je hrani riječ, kalkuliraju se kalorije.
 
Što se ovom novotarijom točno želi postići, nije jasno, posebno zato što je riječ o društvenoj mreži koju svi volimo zbog estetike i neopterećenosti suvišnim informacijama. Brojač kalorija na Instagramu još uvijek nema zakazan datum lansiranja, no čini se kako je opcija direktnog shoppinga i više nego dobro prihvaćena.
 
instagram
 
M.M.
Foto: Instagram/sincerelyjules
Objavljeno: 05.06.2015. u 10:10
Tagovi: instagram

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p