LIFESTYLE

Instagram profil koji bi vas mogao hipnotizirati

Instagram profil koji volimo: Parisian Floors

 parisian floors
 
Sebastian Erras fotograf je kojeg je posao svojedobno odveo u predivan Marrakech. U pauzi između snimanja egzotičnih interijera, uputio se u istraživanje grada, a jedna od adresa na kojoj se zaustavio bila je i prelijepa palača Bahia. Mozaici koji čine tlo ove divne građevine fotografu su zapeli za oko te označili početak jedne uspješne serije fotografija. 

Početak je ovo još jedne moderne Instagram bajke u kojoj vladaju kreativnost, visoki stupanj estetike i dobra ideja. Da je Instagram posljednjih godina postao važna i vrlo jaka sila u sklopu vizualnih umjetnosti, svi znamo, no samo najbolji doista pomiču granice kreativnosti, misli i filozofija. Namjera je ovo i Sebastiana Errasa, fotografa porijeklom iz Njemačke čiji Instagram profil naprosto obožavamo.

Nakon što se iz Marrakecha vratio u Pariz, fotograf je počeo sve više uočavati raznovrsne površine po kojima hoda i kojih je Pariz prepun te ih je počeo dokumentirati kamerom svog fotoaparata. Prekrasne pločice i mozaici barova, kafića, dvorana i skrivenih prolaza postali su glavni akteri serije fotografija sakupljenih pod Instagram profilom imena Parisian Floors. Želeći druge potaknuti da svijet promatraju očima širom otvorenima, s divljenjem i van ustaljenih okvira, fotograf i veliki ljubitelj simetrije je stvorio impresivnu kolekciju vizuala na kojima se šarene pariški podovi. Premda jako često možemo čuti kako pogled valja usmjeriti prema nebu, gledajući svoj grad očima turista, Sebastian Erras nam je pokazao da i tlo može biti itekako zanimljivo, a promjena perspektive može nas odvesti na sasvim neistražene kreativne staze.

Dok se hashtag #IHaveThisThingWithFloors poput pošasti nastavlja širiti omiljenom društvenom mrežom, Sebastian i dalje fotografirati pariške podove nadajući se kako će isto početi činiti i diljem svijeta.
 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
parisian floors 
 
 
 
M.M.
Foto: parisian floors
Objavljeno: 17.08.2015. u 14:45

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p