LIFESTYLE

Instagram uveo novitet sličan Snapchatu

Je li Instagram kopira?
Snapchat je jedna od najviše rastućih društvenih mreža, a čini se da je Instagram odlučio iskoristiti njegovu provjerenu recepturu te je predstavio novitet koji uistinu podsjeća na Snapchat.

U pitanju su takozvane Instagram Stories, putem kojih korisnici mogu sa svojim pratiteljima podijeliti fotografije i video isječke koji će biti aktivni 24 sata, a vidljivi su ljudima koji ih prate. Priče su vidljive u obliku krugova koji se pokazuju na vrhu Instagram feeda, a svaki krug predstavlja jedan profil kojeg ste već zapratili. Kada kliknete na krug, priča se otvara u punom ekranu.

Kevin Systrom, jedan od suosnivača i chief executive Instagrama, u intervju o novitetu nije izravno spomenu Snapchat imenom, no spomenuo je konkurenciju te izjavio kako određene kompanije primaju svu zaslugu za popularizaciju fotografija koje imaju određeni vijek trajanja na internetu. Također je naglasio kako je to bilo u fokusu Instagrama već neko vrijeme. Iz Snapchata nije još stiglo nikakvo službeno priopćenje, no posve je jasno kako je u pitanju slična funkcija zbog kojeg je Snapchat i postao toliko popularan. Ne samo da Instagram korisnici mogu objaviti priče, koje imaju vijek trajanja od 24 sata, nego na fotografije i video isječke mogu staviti stavljati razne šaljive detalje, što uistinu podsjeća na vodeće funkcije popularnog Snapchata.

M.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 03.08.2016. u 10:19
Tagovi: instagram, Snapchat

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p