KULTURA

Intervju: Marko Tolja

„Fudbalerka mi je dala inspiraciju za lik Saše!“

Kada je prvi put nastupio na Dori proglašen je hrvatskim Frankom Sinatrom, a mame i kćeri poludjele su za njegovim zelenim očima. Dvije godine kasnije mame i kćeri ponovno uzdišu, jer Marko glumi Sašu u mjuziklu Za dobra stara vremena. Dobro pjeva, ali kako se snašao u plesu i glumi te s fudbalerkom na glavi saznajte u intervjuu.

Kako to da si nastupio u mjuziklu Za dobra stara vremena? Voliš li i inače mjuzikle ili su ti draži neki drugi žanrovi?

Uvijek me mjuzikl kao takav oblik umjetnosti zanimao. Kada su me pozvali nisam niti sekunde razmišljao. I naravno da mi sada nije žao. Produkcija je vrhunska, glumačka ekipa odlična , a i zabave ne nedostaje. Volim mjuzikle jer  obuhvaćaju sve vrste «dramskih» umjetnosti: ples, pjevanje i glumu. Veliki je to izazov, a to je samo dodatna motivacija.

Kako si se snašao u plesu? Ipak ti je partnerica Zrinka Cvitešić koja je pobijedila u prvoj sezoni Plesa sa zvijezdama.

U početku me najviše bilo strah glume. Probe su bile duge i naporne pa smo sve uspjeli posložiti na svoje mjesto. Zrinkino plesačko znanje i talent samo mi je pomoglo da se i ja donekle usavršim u svemu tome.

Jesi li imao tremu uoči prve izvedbe?

Da. Inače, kada pjevam, nemam tremu jer sam siguran u to što radim. S obzirom da u životu nisam nikada niti plesao niti glumio, bilo je dosta frkovito pred premjeru.

Sviđa li ti se fudbalerka koju nosiš u predstavi?

Iskreno, da. Ja sam tip koji se voli glupirati, a mislim da mi je taj «detalj» na glavi dao još više inspiracije za napraviti lik Saše.

Koliko se tvoj život promijenio od nastupa na Dori?

Dora 2007. mi je puno pomogla u mom poslovnom životu. Bio je to moj prvi nastupa pred malo većim auditorijem i od toga dana se sve nekako počelo kotrljati. Dora je bila početna točka, nakon nje je slijedilo puno napornog rada.

Jesi li oduvijek želio biti pjevač i baviti se glazbom?

Od kad znam za sebe pjevam i nikada nisam želio biti ništa osim glazbenika.

Tko su ti idoli i uzori?

Puno je glazbenih uzora; Stevie Wonder, Frank Sinatra, Eric Clapton... životnih uzora ima malo manje ali neka to ostane moja mala tajna.

Kako si se snašao u Zvijezde pjevaju, kada si bio mentor Kristini Krepeli? Je li bilo teško prenijeti znanje na drugoga?

U početku sam se dosta teško snalazio jer niti ja nikada u životu nisam učio pjevati. Sve što znam sam se sam naučio i zbog toga mi je bilo malo teško objasniti Kristini kako izvesti određene stvari. Iz emisije u emisiju su se moje pedagoške sposobnosti razvijale i sve je išlo lakše i lakše...

Hoćeš li sudjelovati i u četvrtoj sezoni Zvijezde pjevaju?

Ako me pozovu mislim da hoću. Lijep je to projekt i iskustvo.

Da možeš birati, koga bi od svjetskih zvijezda volio učiti pjevati?

Svi «svjetski» pjevači koje ja slušam i cijenim su vanserijski tako da sumnjam da bi ja njih mogao nešto naučiti.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 28.12.2009. u 22:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p