LIFESTYLE

Intrigantan spoj Antike i modernog društva

Upoznajte rad zanimljivog tuskog umjetnika
ege islekel
Čini se kako je prije svega nekoliko godina pojam tehnologije kao dio kreativnog procesa bio nezamisliv. No, digitalna umjetnosti danas uzima sve veći komad u portfolijima mlađih umjetnika i moramo priznati da nam to nimalo ne smeta.

Ovaj oblik umjetničkog izražavanja naime redovito donosi spojeve koji pomiču granice i miješaju novo i staro, klasično i urbano, često su protkani humorom i ironijom te nerijetko propitkuju današnji vrli moderni svijet. Čini se da na dnevnoj bazi danas nailazimo na umjetnike čiji nas spoj ideje i kompjuterske manipulacije osvaja i pomiče nam granice percepcije, a u tu skupinu ubraja se i posljednje otkriće - Ege Islekel.

Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Rođen u Turskoj, ovaj umjetnik milanske adrese vrlo vješto stavlja klasična umjetnička djela u urbani ambijent i svakodnevne situacije, a rezultat su vizuali koji propitkuju našu ovisnost o društvenim mrežama, emocije, konzumerizam, cenzuru, ali i horore rata.

Umjetnik s diplomom dizajnera interijera odrastao je uz očeve priče iz mitologije, a fascinaciju njima na neki je način manifestirao i kroz svoje kolaže. Miješajući nostalgiju i urbane pojmove, Ege promatraču podastire svoju perspektivu i poimanje svijeta, a svoje misli omotava u ambalažu ironije i pomalo uznemiravajuće satire. Ako smo vas zainteresirali, više radova ovog zanimljivog kreativca možete vidjeti na njegovom Instagramu, ali i službenoj stranici.

Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
Ege Islekel
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 19.12.2016. u 14:06
Tagovi: Umjetnost

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p