LIFESTYLE

Intrigantni portreti najvećih holivudskih zvijezda

Intimni momenti uhvaćeni objektivom nagrađivane fotografkinje

Gwyneth Paltrow, James Rebhorn, Matt Damon/The Talented Mr Ripley 
Je li vas ikada zanimalo kako se najveće zvijezde Hollywooda ponašaju u pauzama na snimanju filmova? Koji su to mali poroci kojih se ne mogu otarasiti, puše li cigaretu za cigaretom u glamuroznim stylinzima, druže li se s kolegama, čavrljaju li opušteno sa snimateljem ili samuju zavaljeni u stolicu s njihovim imenom čekajući svoj red?

Maleni pogled iza kulisa snimanja nekih od najpoznatijih filmova i njihovih slavnih protagonista dugi niz godina omogućava francuska fotografkinja Brigitte Lacombe. Najpoznatija je po svojim portretima glumaca uhvaćenih na setovima, koji očekivano osvajaju svojom spontanošću, a isti je takav bio i njen ulaz na filmske setove velikih redatelja. Na filmskom festivalu u Cannesu 1975., na svom zadatku za francuski Elle, upoznala je Dustina Hoffmana i Donalda Sutherlanda, koji su je potom pozvali na setove filmova Casanova i All the President's Men. Uslijedio je i poziv na Spielbergov Close Encounters of the Third Kind, što se nastavilo suradnjama s Martinom Scorseseom, Mikeom Nicholsom, Samom Mendesom, Michaelom Hanekeom, Davidom Mametom, Quentinom Tarantinom, Jamesom Grayjem i Spikeom Jonzeom. 
 
Uhvaćeni objektivom fotografkinje našli su se mnogi, uključujući Meryl Streep, Leonarda DiCapria, Gwyneth Paltrow, Sienne Miller, ali i Kate Moss u društvu Twiggy, pružajući nam intiman pogled iza kulisa koji tako volimo. Zanimljivi portreti slavne fotografkinje trenutno se prikazuju na izložbi Brigitte Lacombe: Complicities u New Yorku, što nam je omogućilo sjajan uvid u njen rad.
 
Brigitte Lacombe
 John Malkovich, Uma Thurman i Swoosie Kurtz na snimanju 'Dangerous Liasons'
     Leonardo DiCaptrio i Martin Scoresse na snimanju 'Avijatora'
 
 Meryl Streep i Dustin Hoffman na snimanju 'Kramer vs. Kramer' u New Yorku
 
 Sienna Miller, 'Factory Girl'

 
Michelle Williams na snimanju 'My Week s Marilyn'

 Sofia Coppola i Kirsten Dunst, 'Marie Antoinette'
   Twiggy i Kate Moss
M.M.
Foto: Brigitte Lacombe
Objavljeno: 01.07.2015. u 12:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p