LIFESTYLE

Izdvojite tri minute za jedan od najljepših dokumentaraca ikad snimljenih

Izvanredna oda životu, planeti i svemiru
awaken
Nakon što smo upijali svaku tihu, no nevjerojatno prekrasnu, poetsku sekundu filma Baraka, uživali i istovremeno plakali uz epski Human ili se opuštali uz divan Life In A Day, stigao je još jedan dokumentarni film koji svojom izvedbom briše granice poznatog.

Nesumnjivo jedan od najljepših dokumentaraca ikada snimljenih, ako je suditi prema impresivnom traileru, Awaken istražuje kompleksnu isprepletenost čovječanstva, tehnologije i prirode te služi kao prava oda životu, planeti i svemiru.

Sniman u periodu od pet godina i u više od 30 zemalja, film je svojevrsni pionir novih time-lapse tehnika snimanja koje gledatelju omogućuju sasvim nove vizure svijeta u kojem živimo. Vidjeti tako možemo razne ceremonije, rituale i intimne trenutke stanovnika iz raznih kutaka svijeta, kroz jedan prekrasan vizual za drugim koji se redaju u trominutnom traileru nalik na neki lijep video spot. Film potpisuje redatelj Tom Lowe, dok se u ulozi producenta našao redatelj Terrence Malick, uz bok Godfreyju Reggiu. Awaken bi premijeru trebao imati sljedeće godine.

Imate li svega tri minute u danu i želite ih provesti uz nešto inspirativno i lijepo, trailer za Awaken neka bude vaš izbor.


M.M.
Foto: awaken.film
Objavljeno: 21.07.2017. u 14:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p