LIFESTYLE

Izložba Matije Čopa i Vanje Šolina privukla ljubitelje mode i fotografije

Projekt Paralaksa predstavljen publici u Galeriji Kranjčar

 
četvrtak, 10. prosinca, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar otvorena je izložba modnog dizajnera Matije Čopa i fotografa Vanje Šolina koja je privukla brojne zaljubljenike u modu, fotografiju ali i arhitekturu.  
 
 
Naime, projekt Paralaksa nastao je na bazi diplomskog rada Matije Čopa OBJECT 12-1/13-5. 2013-te godine započela je suradnja dvojice kreativaca, mladog modnog dizajnera i fotografa Vanje Šolina, koja je rezultirala multimedijalnom izložbom u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Oboje su učenici Londonske umjetničke scene - Matija trenutno pohađa postdiplomski studij na Royal College of Arts, dok je Vanja završio studij fotografije na University of the Arts London. Umjetnički senzibilitet i istraživalački nagon koji nose u sebi dodatno se uobličio i izbrusio na tim londonskim adresama.
 
  
Ovim zajedničkim projektom Matija i Vanja pokušavaju na konceptualan način povezati arhitekturu i povijest te kroz modno oblikovanje, multimedijalnim alatima ukazati na dubinski odnos nacionalnog nasljeđa (Šibenska Katedrala) i završnog proizvoda, Matijinih modnih komada. Fotograf zaokružuje fazu projekta vizualima mode, nakita i arhitekture. Cijela priča kroz metodu dekonstrukcije dobiva posve novu dimenziju u interpretaciji modne fotografije, koja je usko povezana s arhitekturom, nacionalnim nasljeđem i njihovim značenjem kao elementarnim sjemenom umjetničkog stvaralaštva.  
 
Vanja Šolin
 
Među prijateljima i ljubiteljima njihova rada sinoć su bili: operna pjevačica Dunja Vejzović, jazz pjevačica Zdenka Kovačiček, dizajneri Ruža Hodak i Tomislav Bahorić, redatelj Bobo Jelčić, kostimografkinja Đenisa Pecotić, dizajneri Sven Jonke i Denis Kovač, voditeljica Jasna Nanut, glumice Natalija Đorđević i Sanja Drakulić, balerina Mirna Sporiš, kiparica Marija Ujević, slikari Paulina Jazvić i Saša Šekoranja, Ivana Andabaka ravnateljica HDLU i mnogi drugi.

        
Foto: Jure Perišić, Juraj Vuglač
 
Tko je sve došao na otvorenje izložbe pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 11.12.2015. u 11:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p