KULTURA

Je li stigla serija koja će zamijeniti 'Seks i grad'?

Zanimacija za vruće ljetne dane
the bold type
V
oljeli je ili ne, činjenica jest da serija Seks i grad uživa kultni status. Baš poput Prijatelja ili Seinfelda, ovaj se HBO-ov sitcom gleda dan danas, 20 godina nakon prve emitirane epizode, s istim guštom (no možda malo više kritičnosti), pa čak i dozom nostalgije.


Premda su mnogi najavljivali kako će serija Girls stati u cipele legendarnog Seks i grada, sa svojim mnogo realističnijim momentom i primjerenija generaciji milenijalaca, serija Lene Dunham ipak nije dostigla toliku masovnu popularnost poput Seks i grada. Sad se pak na plodnom televizijskom nebu pojavila nova serija kojoj su kritičari dosta skloni, pa su je mnogi od njih usporedili upravo s legendarnim sitcomom s kraja 90-ih.

Nova serija koja dobiva sve veću pažnju nosi ime The Bold Type i novi je projekt Freeforma, dok se redateljske palice uhvatila Sara Watson (Parenthood), koja je za Variety izjavila kako je upravo Seks i grad prokrčio put i seriji The Bold Type jer je svojedobno rušio mnoge barijere i progovarao o stvarima o kojima se dotad nije govorilo. Danas, jasno, teme o kojima su raspravljale Carrie, Miranda, Charlote i Samantha nisu tabu, no The Bold Type je odlučio uskočiti u sličnu domenu - svijet novinarstva, karijera, ali i ženskih odnosa, seksa i ljubavnih veza. Ipak, nije zastranio ni od pomalo nerealnog glamura koji je nekoć bio glavna zamjerka Carrie i ekipi, no koji se do neke mjere može oprostiti. Balansirajući uspješno između spomenutih tema, serija prema kritičarima daje jako dobar uvid u novinarstvo danas, ali i karijere kao fokus mladih ljudi u dvadesetima.

Serija prati tri glavna ženska lika - Katie Stevens, Meghann Fahy i Aishu Dee, najbolje prijateljice koje rade u magazinu Scarlet. No, u skladu s vremenom u kojem živimo i političkim okolnostima SAD-a, s novinarstvom kao bitnim akterom, ove su mlade žene samostalne, hrabre, politički osviještene. I možda neće zamijeniti Seks i grad u čijim smo malim (i većim) nerealnostima svjesno uživali, no The Bold Type će svakako naći mjesto u našem ljetnom rasporedu.


M.M.
Foto: FREEFORM/JOHN MEDLAND
Objavljeno: 25.07.2017. u 10:50
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p