KULTURA

Jedna od najpoznatijih manekenki dobiva svoj dokumentarac koji jedva čekamo pogledati!

Priču legendarne Twiggy uskoro gledamo na malim ekranima!

Za ime Lesley Lawson možda niste čuli, no Twiggy je baš svima itekako poznato. Bez obzira na to kojoj generaciji pripadate, Twiggy je manekena za koju se jednostavno zna, a koja je ujedno ostavila i značajan trag u modnom svijet. Upravo zato, jako se veselimo dokumentarcu koji je u procesu snimanja i koji će nam dati nešto direktniji uvid u život jedne od nepoznatijih manekenki svih vremena!

Twiggy je britanska manekenka koja je 60-ih godina prošlog stoljeća vladala modnim svijetom. Njezin specifičan izgled koji su karakterizirali mršavost, kratka plava kosa i naglašene oči s jako velikim trepavicama, postali su imperativi ljepote tadašnjeg doba. Twiggy je imala i tu jednu dozu dječačkog, androgenog izgleda koji se je jako dobro mogao transformirati, no uvijek je zadržala prepoznatljiv look za kojim su svi bili ludi. Već sa 16,17 godine uživala je veliku svjetsku slavu te u nekoliko narednih godina postala modna ikona koja je i dan danas značajno ime u modnoj industriji. Ipak, njezina karijera zapravo je trajala vrlo kratko jer je Twiggy već u ranim dvadesetima otišla u ‘mirovinu’.

Naravno, oko njezinog izgleda vodile su se i brojne polemike, dakako negativne. Pripisivao joj se loš utjecaj na mlade djevojke promocijom mršavosti i nezdravog izgleda, ali ova manekena unatoč svemu ostala je u dobrom sjećanju te iako jest bila sinonim iznimno vitke linije, djevojkama je bila uzor i inspiracija. Isto tako, osim linije tijela, 'Twiggy frizura' bila je jedna od najtraženijih te uživala status najtraženije frizure desetljeća.

Stoga, vijest o snimanju dokumentarca iznimno nas je razveselila i jedva čekamo zaviriti u kratku, ali značajnu karijeru ove manekenke, a kasnije glumice i modne dizajnerice. Režiju filma potpisuje Sadie Frost, a u proces produkcije uključena je i paleta zvučnih imena kao što Terry Newman, Paul McCartney, Erin O’Connor, Lulu, Brooke Shields i mnogi drugi. Zanimljivo je i to što će se u dokumentarcu pojaviti i Twiggy zajedno s svojim suprugom. Snimanje je trenutno u procesu, a izlazak dokumentarca očekuje se u drugoj polovici 2023.

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.11.2022. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p