KULTURA

Jedva čekamo Arctic Monkeyse!

Požurite po karte za koncert najboljeg britanskog benda!

Multikultura, koja stoji i iza ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala dovodi Arctic Monkeys-e 7. srpnja na Prokurative, u Split, gdje će predstaviti pjesme sa novoga albuma, ali i počastiti nas svojim hitovima. Tako ćemo imati priliku uživati u bendu koji je poznat po najbrže prodavanom debitantskom albumu u povijesti britanske glazbe, osvajanju brojnih nagrada kao što su BRIT, Mercury i NME, te dva odlična albuma 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' i 'Favourite Worst Nightmare'.  

Arctic Monkeys osnovani su 2002. godine u Sheffieldu, a 2005. započinju suradnju s Domino Recordsom. Iste godine izdaju debitantski album 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' koji je 'New Musical Express'  uvrstio na 5. mjesto najboljih sto albuma u povijesti britanske glazbe. 2006. godine Arctic je objavio i EP album 'Who the Fuck are Arctic Monkeys' nakon kojeg je došlo do promjena u bendu jer ih je napustio basist Andy Nicholson. Na njegovo mjesto došao je Nick O `Malley, a ostatak benda čine  gitarist Jamie Cook, bubnjar Matt Helders i njegova najveća zvijezda Alex Turner.

Za prvim singlom Arctica 'I bet you look good on the dancefloor' svi su poludjeli, a nakon njega i za ostalim hitovima poput 'Fake tales of San Francisco', 'Mardy Bum', 'Still take you home', 'Fluorescent Adolescent', 'Teddy Picker', 'Do me a favour', '505', te mnogim drugima koje se ni nisu našle na glavnim albumima već su postale popularne putem Interneta. 'Favourite Worst Nightmare' također je bio popraćen samo najboljim kritikama, te nagrađivan s NME i BRIT nagradama za najbolji britanski album.

Ove godine Arctic je osvojio i NME nagradu za najbolje DVD izdanje za koncert 'Live at Appolo', a mi ne možemo dočekati kako će zvučati  na Prokurativama! Požurite po karte jer je broj ograničen na 4 tisuće, a možete ih kupiti na internet stranici www.ticketpro.hr, te na svim prodajnim mjestima ticketpro-a.

 

Tina Bačić

 

 

 

 

Objavljeno: 29.05.2009. u 20:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p