LIFESTYLE

Jeste li probali...

...unijeti zelenila u ove zimske dane?

Svi znamo koliko su jesen i zima hladni, tmurni i koliko znaju djelovati beživotno. U danima koji su mjesecima udaljeni od sunčeve topline, zelenila i mirisa cvijeća, sigurno se mnogi zažele upravo toga. Za malo novca moguće je unijeti dašak proljeća u sivilo hladnih dana.

U mnogim se marketima i cvjećarnama može naći krasnog bilja i cvijeća u širokom rasponu cijena. Od supermirisnih zumbula za desetak kuna (da, dobro ste pročitali, baš u ovo doba godine možete naći čak i zumbule) sve do raznih vrsta palmi i yucca impozantnih veličina, za nekoliko stotina kuna. Na svakom placu s cvijećem možete naći interesantne lucky bamboo-e kojima je potrebno tek malo vode i svijetla. Izađite u šetnju prirodom i besplatno sakupite prirodne materijale koji će vam poslužiti za dekoraciju. Poigrajte se stvarima koje su vam dostupne i koje lako možete nabaviti i osmislite jedinstvene posude za cvijeće.

 

Obični pijesak ili kamenčiće s plaže stavite u akvarije (izobilje veličina i oblika možete pronaći u bilo kojem zoo shopu), minimalističke staklene vaze ili limene kantice iz bakinog podruma. Zamolite susjede ili prijatelje da vam daju pelcere biljke koja vam se sviđa, zaprljajte ruke zemljom i uživajte u vlastitom dašku proljeća...

M.B.

Photo: Marko Banjavčić

Objavljeno: 05.11.2011. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p