KULTURA

Jeste li spremni za ‘Zadatak’?

Nova predstava Teatra &TD i KUFER-a

Miran Kurspahić pripremio je novu interaktivnu kazališnu poslasticu: Zadatak Heinera Mullera koja govori o revoluciji, a s obzirom na predizborni cirkus koji je upravo počeo pravo je vrijeme da se svi zajedno pozabavimo temama kao što su PDV, granice, nezaposlenost i "hrvatski san". Kurspahić je produktivni mladi autor, uz kojeg se najčešće vezuju kontroverzne konotacije: nezadovoljan tretmanom na Akademiji dramske umjetnosti, prije nekoliko godina, s tadašnjim kolegama Oliverom Frljićem i Sašom Božićem zatražio je reforme iste institucije. Kurspahić se odlučio za umjetnički otpor te pokrenuo vlastiti Virtualni Džihad protiv ADU.

Drama njemačkog dramatičara Heinera Müllera, sačinjena od tekstova sa ishodišnom točkom bavljenja modelima i etikom revolucije (s težištem na francusku revoluciju), Kurspahiću je dodijeljena kao završni ispitni zadatak na ADU. S obzirom na njegovu 'buntovničku' prošlost, baviti se komadom o propaloj revoluciji predstavlja ironično ispreplitanje fikcije i zbilje. Odabir tri ženske izvođačice (Lana Barić, Ivana Krizmanić, Lada Bonacci) proizlazi iz više razloga: u glavnoj ideji francuske revolucije tri su pojma - jednakost, bratstvo, sloboda, tri su potlačena kontinenta koja se spominju u Müllerovom komadu, kao i tri boje u francuskoj zastavi koja se rodila u revoluciji.

 

Premijera predstave održat će se 15. studenog u 19 sati u Galeriji SC, a izvedbe počinju 16. studenog i traju cijeli prosinac.

 

B.K.


Objavljeno: 08.11.2009. u 14:12
Tagovi: &TD, kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p