LIFESTYLE

Jeste li za odmor?

Hotel u krošnjama drveća

 

Suvremeni turizam te želje i potrebe današnjih svjetskih putnika pretvaraju se u nešto sasvim drugačije, posebnije i zanimljivije nego su to bili ljetovanje, zimovanje ili bilo kakav odmor prije desetak godina.

Današnji turisti traže konstanto nove i originalne ponude, pa polupansioni u nekom jednostavnom hotelu, makar okruženje bilo apsolutna idila ili hit turistička destinacija, mnogim "globetrotterima" nisu više nimalo atraktivni.

Unikatnost ponude i stalne novotarije na tržištu, svako malo nam iz svijeta donose vijesti o nekom najnovijem, velebnijem, originalnijem, skupljem, dotjeranijem i drugačijem hotelu.

No u jednom gradiću u Švedskoj ovog je ljeta otvorena turistička ponuda koja teško da zadovoljava prestiž ili komfor svjetskih hotelskih lanaca, ali je zbog svoje originalnosti i pristupa fantastično osvježenje i destinacija koju bi, vjerujemo, za bijeg od gradske vreve svatko želio već sutra posjetiti.

Treehotel, koji je nalazi u gradiću Harads na istoku Švedske, izuzev prekrasnog prirodnog okruženja nudi ono što mu i samo ime sugerira, hotelski smještaj na drvetu.

Gusta šuma usred idiličnog pejzaža poslužila je kao baza za formiranje niza smještajnih jedinica, dizajnerskih kućica na drvetu. Svaka od jedinica ovog jedinstvenog hotela na stablima potpuno je različita, a identična im je samo činjenica da su ovješene o okolna drveća.

               

Za dizajn hotela u krošnjama zaslužni su timovi arhitekata; Tham & Videgård Architects, Inredningsgruppen, Cyrén & Cyrén, SandellSandberg te Marge Architects, a kao inspiracija za koncept hotela poslužio je dokumentarac Jonasa Selberga Augustsena Trädälskaren (The Tree Lover) o trojici ljudi koji se odseljavaju iz grada te u nastojanju da izuče vlastite korijene, zajedno grade kuću na drvetu.

Više o Treehotelu te informacijama o smještajnim kapacitetima, cijenama usluge i ostalim detaljima vezanim za ovu malu švedsku idilu možete pogledati na službenim stranicama hotela.

Već se pakirate? Ugodan odmor.

Ivan Dorotić

više na: pogledaj.to

 

 

Objavljeno: 16.11.2010. u 22:00
Tagovi: pogledaj.to

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p