LIFESTYLE

Jonathan izbacuje novi mini album

'To Love...' će nam začiniti veljaču
jonathan
Za novu porciju dobre glazbe pobrinula se grupa Jonathan koja će u ponedjeljak 13. veljače u 9 sati službeno objaviti mini album To Love…

To Love… je prvi dio čiji će nastavak, nazvan Or To Hold, biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje. Prva zamisao je bila da To Love… sadrži sedam pjesama koje su snimljene u studijima York i GIS u suradnji s Matejom Zecom i Danielom Garciom, ali je grupa u konačnici odlučila uključiti i zadnju finiširanu pjesmu, Allison, realiziranu u studiju Marka Mrakovičića.


Koliko su se Jonathan kreativno razvili moglo se odlično čuti na prve dvije predstavljene skladbe – slojevitoj i moćnoj Heaven te rasplesanoj Who Lies To Whom. Veliki koraci koje su napravili od nezaboravnog debuta Bliss osjećaju se zapravo u svakom taktu novog albuma, od otvarajuće, aranžmansko bogate Battles do umirujućih Leaving Here i Moments koji spadaju među njihova kreativno najjača ostvarenja. Na kraju izdanja fantastičnom Allison otvaraju zapravo liniju prema nastavku, albumu Or To Hold kojeg će snimati s Markom Mrakovčićem.

Popis gostujućih glazbenika donosi starog suradnika, saksofonista Ivana Kovačića Kovu te cijeli niz novih - Ana Jakšić i Diane Kovačić pjevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature. Sedam pjesama snimio je, producirao i masterirao Matej Zec, koji je i miksao Leaving Here i Heaven. Miks na Battles, Coming Again, Days, Moments i Who Lies To Whom potpisuje Daniel Garcia. Autor naslovnice je Mislav Lešić aka Džedaj.

Mada je bend proteklih mjeseci već izvodio nove pjesme prvi veliki koncert na kojem će se moći čuti Jonathan će odsvirati u subotu, 28. siječnja na Brijačnici u zagrebačkom Boćarskom domu.


Foto: Doris Fatur
Objavljeno: 23.01.2017. u 11:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p