KULTURA

Još jedan dokaz koliko je napredovala mobilna fotografija

Inspiracija za ljubitelje fotografije, servirana!
Kuanglong Zhang
M
islite li da vas od karijere fotografa odvaja "samo" veliki iznos novaca potreban za cijelu plejadu opreme, od najnovije serije fotoaparata preko stativa do najboljeg objektiva u igri, razmislite ponovno. Premda profesionalnu fotografiju ni danas, jasno, ne možemo zamisliti bez popratne aparature, činjenica da se čak i filmovi snimaju uz pomoć iPhonea (gledamo te, Tangerine) je poprilično ohrabrujuća.


Kamera iPhonea 7 danasm naime, dolazi u paketu s 12 megapiksela, što je mnogima dovoljno za proizvodnju zaista impresivnih fotografija. Tome u prilog ide i deseti po redu izbor najboljih iPhone fotografija koji je u 2017. ponovno dobio svoj red laureata.

Fotografi iz cijeloga svijeta i ove su godine slali svoje radove okinute samo uz pomoć mobitela, a u mnoštvu su od strane stručnog suda probrani najbolji. Grand Prize je osvojila fotografija djevojčice i dječaka na ulicama Qayyaraha, za koju je autor Sebastiano Tomada koristio iPhone 6s, a okinuta je u jeku iračkog napada na Mosul ne bi li ga oteli ISIS-u.

Sebastiano Tomada

Sebastiano Tomada (Grand Prize, iPhone 6s) - Children of Qayyarah

Fotografima godine proglašeni su Brenda O Se koji je uslikao ruke radnika na pristaništu u Jakarti, Yeow-Kwang Yeo s fotografijom izvođača u pauzi nastupa na kineskoj uličnoj operi, te Kuanglong Zhang s razglednicom iz romantičnog Udaipura. Treba li vašoj kreativnoj strani vjetar u leđa, smatrajte ga serviranim.

Yeow-Kwang Yeo

Yeow-Kwang Yeo (drugo mjesto, iPhone 6 Plus) - The Performer

Brendan O Se

Brendan O Se (1. mjesto, iPhone 6s) - Dock Worker

Dina Alfasi

Dina Alfasi

Darren Boyd

Darren Boyd

Szymon Felkel

Szymon Felkel

Paddy Chao

Jen Pollack Bianco

Jen Pollack Bianco

Joshua Sarinana

Joshua Sarinana

Gabriel Ribeiro

Gabriel RibeiroM.M.
Foto: IPP Awards
Objavljeno: 04.07.2017. u 12:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p