LIFESTYLE

Još jedan vikend sjajnih koncerata na Gornjem gradu

Blic intervju: Nola i Dino Dvornik Tribute Band
advent u klovicevim dvorima
J
edni su nas zauvijek zarazili svojim ljubavnim stihovima, drugi održavaju sjećanje na legendarnog Dinu Dvornika. Jedni nam ubrizgavaju optimizam sa svakim preslušavanjem njihovih hitova, drugi nas tjeraju na ples. Jedni su Gabi i Marijan Jelenić, životni i umjetnički partneri okupljeni pod imenom Nola, a drugi su Dino Dvornik Tribute Band, glazbenici koji su svirali s Dinom Dvornikom u raznim fazama njegove karijere.


Ova će nam dva sjajna benda uljepšati adventski vikend pred nama koji planiramo provesti na najljepšoj pozornici u Zagrebu. Na platou Gradec ćemo danas, 9. prosinca na Adventu u Klovićevim dvorima s Dino Dvornik Tribute Bandom uglas pjevati Afriku, Slona i Ti si mi u mislima, a u subotu 10. prosinca, grupa Nola će božićnu čaroliju potpiriti svojim divnim novim i starim hitovima. Kako uživo zvuče Iznad oblaka, Dio tebe i Osmijeh doznat ćemo sutra, a dotad u blic intervjuu doznajemo što trenutno rade Gabi i Marijan Jelenić, u kojem dijelu kreativnog procesa najviše uživaju i vrte li se u njihovom domu božićne pjesme, kao i to koje su Dinine pjesme na svirkama Dino Dvornik Tribute Banda publici najdraže i kako su se uopće okupili u tribute bend.

Koji nas još besplatni koncerti i događanja očekuju na Adventu u Klovićevim dvorima doznajte ovdje, a listu najslasnijih specijaliteta na platou Gradec otkrijte ovdje.

dino dvornik tribute band

Dino Dvornik Tribute Band


Čime vas je to fascinirao Dino Dvornik i kako ste se odlučili na okupljanje u tribute bend?

Službeni Dino Dvornik Tribute Band osnovan je na inicijativu samih članova banda pod pokroviteljstvom Danijele Dvornik u svrhu očuvanja glazbene ostavštine Dina Dvornika. Ovaj je bend, između ostalog, snimao posljednji album Pandorinu kutiju, tako da je bilo logično da bend nastavi s radom.

Koja vam je najdraža Dinina stvar?

Sve su nam podjednako drage.

Koju pjesmu publika najviše voli na vašim koncertima?

Uglavnom, skoro sve, no ipak najbolje prolaze provjereni hitovi poput Afrika, Manijak, Slon i Ti si mi u mislima.

Svirka koju nikad neće zaboraviti...

Za sada su to svirke iz vremena dok smo još svirali sa samim Dinom.

Što publika može očekivati na vašem koncertu na Adventu u Klovićevim?

Publika može očekivati sjajan koncert uz bend sastavljen od provjerenih glazbenika koji su svirali s Dinom Dvornikom u raznim fazama njegove karijere i naravno, nek očekuju odličnu zabavu i ples uz najveće hitove Dina Dvornika.

nola

Nola

I dalje slušamo novi singl 'Negdje između', no zanima nas kuha li se to i kakav novi materijal? Što trenutno zaokuplja Nolu?

Negdje između je još uvijek aktualan, međutim za početak 2017. godine pripremamo novi singl, a u planu je i novi album. Nakon koncerta u Zagrebu, ostajemo na kontinentu gdje ćemo snimati video spot za novu pjesmu.

Kakva je Nola bila prije pauze od 12 godina i kakva je posljednjih godina, nakon stanke? Ima li razlike u vašim pogledima na glazbu, stvaranje, inspiraciju, glazbenu industriju i samom pristupu radu?

Zapravo sad s odmakom od dosta godina možemo reći da prave pauze nije ni bilo. Naime, u periodu od 2000. kada smo prvi put postali roditelji pa do 2008. kad smo odlučili snimiti novi album, nastale su gotovo sve pjesme s tog albuma. Bilo je to izdanje iz 2009. Iznad oblaka. Kreativac u bendu, odnosno Marijan, nije pauzirao, ali smo definitivno u tom periodu manje svirali jer kad Nola svira to znači da su i mama i tata odsutni od kuće. Što se tiče razlike u pogledima nekad i sad, mislim da smo u svojoj srži ostali isti, dosljedni sebi, ali u skladu s vremenom koje prolazi. Sve se u posljednjih 10, 15 , 20 godina promijenilo. Svijet, ljudi, društvo, pa tako i glazbena industrija koja je posljednjih godina u hiperprodukciji. Tržište je preplavljeno novim singlovima, zvijezdama.... U tome svemu mi još više želimo zadržati sebe i svoj izričaj.

Kako izgleda vaš kreativni proces s obzirom na to da ste umjetnički i životni partneri? Je li Marijan zadužen za stihove, pridruži li se Gabi, kritizirate li jedno drugo ili se nadopunjavate...?

Marijan je autor svih Nolinih pjesama. Što se tekstova tiče, ja (Gabi) sam tek na pjesmi Iznad oblaka usudila se uplesti malo u njegov posao. Nakon toga bilo je još nekoliko mojih stihova koji su se našli u njegovom tekstu. Dogovaramo se i pregovaramo oko svega, tekstova, melodija, koncerata, snimanja, djece...

Koji vam je dio bavljenja glazbom najdraži?

Stvaranje pjesme, snimanje i koncerti, direktna komunikacija s publikom.

Što slušate privatno, u trenucima odmora? A što kad vam je do zabave i plesa?

Ja uvijek biram blues u svim njegovim varijantama i neovisno o godišnjem dobu i raspoloženju. Marijan je vjerni radijski slušatelj, jer nakon sati i sati rada u studiju, najbolja je random glazba koju ti netko drugi bira.

Kakvi ste s božićnim pjesmama? Slušaju li se u domu Jelenić ili u studiju Nola božićni hitovi i ako da, koji je najpopularniji?

Što se mora nije teško. Prosinac je takav mjesec, božićne pjesme su nezaobilazne. Imamo i prvašića doma pa dobro dođe ponoviti malo stihove svih tih pjesama.

Što publika može očekivati na vašem koncertu na Adventu u Klovićevim?

U Klovićevim dvorima sviramo presjek svega što smo do sada radili. Dio tebe, Iznad oblaka, Osmijeh, te su nezaobilazne, ali naravno i posljednji singl pa čak i novu pjesmu koja tek čeka biti objavljena.M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 09.12.2016. u 14:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p