KULTURA

Još jedno priznanje za predstavu Hinkemann

Najviša ocjena publike na festivalu u Užicu
hinkemann
P
redstava Hinkemann nastala po drami Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, gostovala je u petak 11. studenoga na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu Bez prijevoda u Narodnom pozorištu Užice.

Predstava je dobila veliki aplauz, stajaće ovacije i izazvala veliki interes publike i kritike te do sada na Festivalu najvišu ocjenu publike 4.86 od mogućih 5. Festival je započeo 7. i traje do 14. studenoga, a pod ovogodišnjim motom/sloganom Ovo je vrijeme iskočilo iz zgloba bit će izvedene predstave iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Izbornik festivala je Bojan Munjin.

hinkemann
Osim nagrade publike, predstava Hinkemann na istom je festivalu dobila i nagradu Ardalion za najbolju predstavu festivala, za najbolju režiju dok je Ozren Grabarić ostvario najbolju mušku ulogu festivala tumačeći Majstora ceremonijala. Članovi ocjenjivačkog suda bili su: redatelj Dejan Mijač, scenograf Miodrag Tabački, dramaturginja Željka Turčinović, glumac Goran Jevtić te dramski pisac Tomislav Zajec.

Predstava Hinkemann hit je predstava ZKM-a i do sada je gostovala u svim državama u okruženju. Ovjenčana je i ove godine Nagradom za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, a nakon Košica u Slovačkoj, gostovala je na 31. Gavelinim večerima gdje je dobila nagradu za najbolju predstavu cjelini, dok su nagrade dobili i Igor Vuk Torbica te Ozren Grabarić.

Nominirana je u tri kategorije za dodjelu ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta i to: kao najbolja predstava u cjelini, Igor Vuk Torbica za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje te Rakan Rushaidat za najbolju glavnu mušku ulogu.

hinkemann
U predstavi glume: Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i kao gost Ozren Grabarić. Premijera Hinkemanna bila je u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. studenoga 2015. godine.

Foto: PR
Objavljeno: 12.11.2016. u 17:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p