KULTURA

Kad se pretvorim u Severinu

Premijera večeras na ZagrebDoxu

Kako izgledaju pripreme za koncert „balkanske Madonne"? Kako je biti Severina? Odgovor na ova pitanja možete dobiti na večerašnjoj premijeri dokumentarnog filma Darka Drinovca „Kad se pretvorim u Severinu" a koji će se prikazati u 22h u sklopu Zagreb Doxa.

Pored Severine u filmu se pojavljuju njezini suradnici Goran Bregović te menadžer Tomica Petrović. Sam redatelj suradnju je opisao kao izuzetno ugodnu, te nadodao kako je Seevrina privatno jako draga osoba i pravi profesionalac.  S obzirom da su organizatori najavili kako će Severina prisustvovati večerašnjoj premijeri, kompletan izvještaj o viđenom očekujte sutra.

 

Znak na Kajinu

Sinoć je prikazan i dokumentarni film „Znak na Kajinu" koji prikazuje život Ane Magaš nakon izlaska iz zatvora. Viđeno Vas vjerojatno neće ostaviti ravnodušnim ali ukoliko tražite bilo kakav odgovor na pitanje zašto se dogodilo ili kako se dogodilo, nećete ga dobiti jer se film isključivo vrti oko Aninih unutarnjih demona koji su je obuzimali za vrijeme boravka u zatvoru, te pokušaju prilagođavanja još uvijek nesklonoj okolini nakon povratka u rodni Zadar.  

 

Ako ste u Zagrebu još uvijek stignete pogledati neke od navedenih filmova, dok u nedjelju slijedi ekranizacija svih pobjednika ovogodišnjeg ZagrebDoxa. Više informacijao projekcijama i ulaznicama pogledajte na: www.zagrebdox.net

A.P.

 

Objavljeno: 04.03.2010. u 14:26
Tagovi: ZagrebDox, Severina

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p