KULTURA

Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama?

Fotograf Ino Zeljak otkriva trikove za sjajne fotografije

Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
Sigurni smo da će se mnoge djevojke i žene koje su svojoj biografiji dodale stavku vjenčanje složiti kako su vjenčane fotografije i fotosessioni pred veliki dan sklizak teren. S obzirom na to da se ovaj dan ne može ponoviti od fotografija se, pa tako i od fotografa zaduženog za njih, očekuje da savršeno portretiraju atmosferu, ljubav i emocije koje kolaju.

S time na umu, ali i zbog činjenice da većina mladenaca nisu profesionalni modeli koji instantno znaju kako se ponašati pred objektivom, naš sjajni mladi fotograf Ino Zeljak je odlučio sastaviti listu trikova koji će pomoći zaljubljenim parovima.
 
ino zeljak 
Inače nagrađivani fotograf koji iza sebe ima brojne skupne i samostalne izložbe, kojeg je veliki Peter Lindbergh odabrao kao jednog od 10 fotografa za svoju izložbu u Zagrebu i koji iza sebe ima mnoge velike suradnje, Inu osim fotografiranja vjenčanja jako vesele modne suradnje i rad na vlastitim projektima. Kada bi mogao birati kaže kako bi se bavio modnom, portretnom i produkt fotografijom. Vjenčanu je fotografiju, kako nam je objasnio, zavolio kad je u nju implementirao vlastiti stil, odbacio stereotipe i kada je shvatio da je stavljen u ulogu pripovjedača.

U želji da dodatno istraži i iskusi kako se osjećaju mladenci pred fotoaparatom na prewedding sessionu, odlučio je sa svojom djevojkom odglumiti mladence. Otišao je na Medvednicu i napravio kratki prewedding fotosession, skrećući pozornost na sve sitnice koje mogu olakšati postizanje sjajnih fotografija.
 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
''Naviknuli smo se na ulogu iza fotoaparata i prva pomisao kada smo stali ispred fotoaparata bila je 'što sada'. Kako je vrijeme prolazilo, bili smo sve opušteniji. Meni je osobno u početku bilo lakše ne gledati u kameru, cijelo sam vrijeme gledao u Saru i imao kontakt s njom... Pogled, razgovor. Koristili smo poze i, kao u većini slučajeva one su tu samo kao zadatak. Uvijek bi se usred poziranja dogodio spontani trenutak koji na kraju izgleda super'', započeo je Ino.

Stvari koje su primijetili za vrijeme fotografiranja i na koje bi voljeli uputiti mladence su brojne. Za početak, to je definitivno razmak između mladenaca. Iako se vama možda čini da ste dovoljno blizu jedno drugome, uvijek budite bliže.
 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
Također, uvijek je poželjnije da ona njega grli oko vrata, a ne obratno, jer inače može izgledati kao gušenje. Naravno, uvijek postoji iznimka, ovisno o situaciji.

Držanje za ruke jako pridonosi osjećaju bliskosti na fotografijama.

Budite ono što jeste. Znamo da je to teško, ali ostavite malo prostora za sugestije fotografa. Nekada možda treba ući u lišće do koljena ili hodati dok se ne nađe savršena lokacija s dobrim svjetlom, možda će vam se na prvu činiti kao gnjavaža, ali se na kraju isplati.

Prewedding, ali i solo session na sam dan svadbe je proces i može potrajati. Naš prewedding je trajao skoro 3 sata (imajte na umu da smo se sami fotografirali s fotoaparatom na stativu pa je taj proces produljio vrijeme sessiona).
 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama?
 
Poljubac je jako problematičan u kontekstu fotogeničnosti. Ako se usne previše otvaraju zna izgledati kao da se međusobno jedete, najbolje je imati lagani osmijeh za vrijeme ljubljenja i ne se previše stiskati jedno o drugo.

Jako je bitno upoznati fotografa koji će vas fotografirati, a još je bolje ako s njim obavite i prewedding session. Fotografije na vaš veliki dan ispast će opuštenije i prirodnije. Ako fotografa upoznajete tek na dan svadbe mogli bi završiti s ukočenim fotografijama. Riječ je o osobnim i emotivnim trenucima, a ako dozvolite fotografu da bude dio svega toga, razlika na fotografijama će se osjetiti i vidjeti.
 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama?  
Kako ispasti savršeno na vjenčanim fotografijama? 
Ino Zeljak 
Foto: Ino Zeljak
Objavljeno: 11.11.2015. u 12:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p