LIFESTYLE

Kako izgleda kada se spoje tetoviranje i šišanje?

Vikend u Zagrebu prošao u znaku 'Tatts & Cuts'

tatts & cuts 
Ovoga vikenda održan je prvi Tatts & Cuts u organizaciji ekipe Green Decoa, zagrebačke brijačnice i prvog eko frizerskog salona u Hrvatskoj, koji je na jednom je mjestu spojio dvije custom kulture – umjetnost tetoviranja i vještinu šišanja. 
 
Predivan ambijent Green Decoa bio je premalen za sve ljubitelje tetoviranja i šišanja, a tatto artisti Bojan Besak, Lukas Ferenčić i Matteo Kociančić imali su pune ruke posla. Ideja cijelog eventa bila je objediniti dvije struke - umjetnost tetoviranja i barberinga. Razlog što su ta dva zanata vrlo povezana je da se oba rade rukama, a vještina i preciznost daju savršeni krajnji rezultat. Nadalje, oba se rade 230 voltnim mašinicama, a i kod pripreme tetovaže se moraju ukloniti dlačice sa sekcija tijela britvicom, tako da i barber može pomalo intervenirati pomalo u tattooingu. Inače, vani je standardna praksa da se u barber shopu obavlja još jedna djelatnost. U Munchenu postoji shop s prodajom vlastite linije odjeće i obuće, zatim shop koji je ubacio optiku, ošišali su lutke i stavili im naočale, postoji jedan u sklopu biljar kluba... Tako da niti nije rijetkost da brijačnica udruži snage sa tattoo shopom

tatts & cuts 
tatts & cuts 
Vlasnik Green Decoa Matija Ptić odlučio je napraviti teaser event da vidi kako će Zagreb reagirati na ovakvu varijantu zabave, a po reakcijama ispalo je da je to bio pun pogodak. Tatto artisti su toliko rasprodani da se događaj morao produžiti na dva dana kako bi mogli završiti sve dogovorene termine. 

„Matteo Kociančić, Lukas Ferenčić i Bojan Besak su naši prijatelji i nekako smo na istoj valnoj duljini što se tiče oldschool stila i životne filozofije tako da smo se vrlo brzo usuglasili i dogovorili ovu žurku. Mene je oldschool stil oduvijek privlačio a samu procvat kreativnosti sam doživio kada sam prije dvije godine posjetio roterdamsku brijačnicu Schorem. Napokon sam vidio istinske barbere, frizure kakve su radili su bile precizne i čiste. Frajeri s ogromnim bradama, brkovima uvinutima na sve moguće načine, ma to je bila lampica koja je zabljesnula i rekao sam si, ovo treba Zagrebu! Tako da sam uz eko frizerki salon dodao i barbershop kutak za dečke. Pokazalo se da je to odličan spoj muško-ženskog druženja tako da mi odlazak na posao izgleda kao cjelodnevno druženje s prijateljima. A upravo tako je izgledao i ovaj događaj“, objasnio je Matija Ptić.
 
 
tatts & cuts 
tatts & cuts 
tatts & cuts   
tatts & cuts 
tatts & cuts 
tatts & cuts 
tatts & cuts 
tatts & cuts Matteo Kociančić, Lukas Ferenčić i Bojan Besak (tattoo majstori)
 
Matija Ptić i Željka Pukšec, Raul Vrankić i Matea Lendić (ekipa Green Decoa)
 
 
Foto: Milan Krkač
 
Objavljeno: 30.06.2015. u 11:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p