KULTURA

Kako je bilo na izložbi kruna iz baleta Bajadera?

Prekrasna atmosfera na izložbi umjetnika Marija Mišea

Mario Miše
P
oznati zagrebački prostor Gliptoteka sinoć je, 23. lipnja, okupio brojne zaljubljenike u umjetnost i kulturu, koji su uživali u prekrasnim krunama i oglavljima koje je za potrebe baletne predstave Bajadera samostalno izradio sada već etablirani umjetnik Mario Miše. Svaki izložak djelo je ruku, inspiracije i predanosti mladog umjetnika kojeg krasi bogata i plodna inozemna karijera.

Večer je započela uvodnim govorom ravnateljice Gliptoteke, Ariane Kralj, koja je pozdravila sve prisutne i poznate povjesničarke plesa, Maje Đurinović, koja je naglasila da je balet svevremena umjetnost koja će uvijek privlačiti publiku, a krune upravo predstavljaju raskoš i profinjenost baleta. Posjetitelji su uživali u detaljima 12 kruna te u čarobnoj atmosferi koja je bila popraćena predivnom glazbom iz baleta. Izložba je dočarala ugođaj Indije gdje je smještena priča Bajadere, a romantični ambijent ukrašen lampionima upućivao je na ljubavnu radnju baleta.
 
Mario Miše 
Mario Miše već je poznat javnosti po svojoj suradnji s modnim brendom Victoria's Secret, poznatim opernim kućama poput Royal Opera London i Teatro Colon u Bogoti, radom na filmu Igre gladi te se može pohvaliti suradnjom na humanitarnom projektu s Vivienne Westwood.

U izložbi kruna i oglavlja Bajadera uživala su i brojna poznata lica iz područja umjetnosti, kazališta, glazbe i filma. Podršku umjetniku su dali Ronald Braus, Loredana i Tomislav Bahorić, Lana Puljić i Luka Grubišić te balerine i baletani Hrvatskog narodnog kazališta i mnogi drugi.
  Mario Miše Mario Miše  
Foto: Sanje Baljkas RedCat
Objavljeno: 24.06.2015. u 09:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p