LIFESTYLE

Kako je bilo na jesenskom Judinom Pazaaru?

Sjajna atmosfera na splitskom hit buvljaku
judin pazaar 
Plato ispred Judinog Drva na Kopilici bio je premalen da primi sve zainteresirane Splićane koji su pohrlili na jesensko izdanje Judinog Pazaara, hit buvljaka, koji osim vintage i second hand stvari, svaki put donosi sve više dobre zabave i pozitivne vibre.

Sve je započelo par dana prije sajma kada je nešto više od trideset učenika Škole likovnih umjetnosti u Splitu oslikalo plato za Judin Pazaar. Potrošeno je preko 150 kilograma boje, a osim autorskih uzoraka, bilo je i aktivističkih poruka poput: Don't just wear it, embrace it! Go vegan! ili Feminism is for everyone! Za nagradu, tvornica Borovo će im pokloniti svakome po par legendarnih Startasica, a autoprijevoznik Clissa će im sponzorirati jednodevni izlet.
 
judin pazaar 
judin pazaar 
Prava mala umjetnička djela, u nedjelju su u drugi plan stavili izlagači sa svojim šarenim štandovima na kojima nema čega nije bilo; od vintage i second hand obuće i odjeće, ručno rađenog nakita, preko frizeraja i šminkeraja, pa sve do home made kolačića za pse i mace. Naime, svi izlagači će dio sredstava izdvojiti za Judin azil koji, u suradnji s udrugom Sehaliah, pomaže udomiti napuštene životinje.

Atmosferu su, puna dva dana svojim DJ setovima, potpirivali Demos KLFM i Škvorc, Marko Friedl, te Jogarde. Vrhunac zabave bio je besplatan koncert Ivanke Mazurkijević i Stampeda koji su posjetiteljima poklonili Judin Pazaar i Beck's.
 
judin pazaar 
judin pazaar  
Judin Pazaar je još jednom pokazao kako ne odustaje od svoje početne ideje da na jednom mjestu okupi Splićane i njihove goste, svih generacija, koji njeguju uličnu kulturu, ekološki pristup životu i okolišu, podržavaju modnu i glazbenu scenu, te podupiru njezin razvoj. Sudeći po ovom jesenskom izdanju, pristaša im ne manjka. Zato s nestrpljenjem iščekujemo iduće splitsko pazaarenje!
 
judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar   
judin pazaar 
judin pazaar 
Foto: Tomislav Čubelić, Sonja Dvornik
Objavljeno: 07.10.2015. u 13:47
Tagovi: split, Judin Pazaar

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p