LIFESTYLE

Kako je bilo na snimanju nove krimi-serije 'Patrola na cesti'?

Nataša Janjić, Slavko Sobin i Krešimir Mikić otkrivaju detalje

patrola na cesti 
Iščekivana kriminalistička serija Patrola na cesti koja se posljednjih mjeseci snimala u selu kod Vrgorca, Splitu, Mostaru i Zagrebu, napokon stiže na male ekrane! U suradnji s producentskom kućom Kinorama, HRT je pripremio uzbudljivu poslasticu rađenu prema književnom predlošku splitskog autora Jurice Pavičića, u režiji Zvonimira Jurića, a premijera je zakazana za ovu nedjelju, 24. siječnja, u 20 sati.

Kroz pet epizoda odlična će glumačka ekipa sastavljena od Krešimira Mikića (Josip), Nataše Janjić (Mare), Slavka Sobina (Frane), mlade Anđele Šmit (Josipa), Mate Gulina (Jakov), Darie Lorenci Flatz (Anita), Petra Ćiritovića (Luka) i mnogih drugih izvrsnih imena, prikazati odnos dva brata - Josipa, koji se iz rodnog mjesta na granici Hrvatske i Hercegovine odselio u Zagreb, te Frane, koji je ostao u rodnom kraju. Što će se dogoditi kada se Josip vrati u rodno mjesto kako bi se nakon smrti majke brinuo za oca, doznat ćemo u iščekivanoj mini seriji već ovoga tjedna.
 
patrola na cesti 
Na pitanje kako je bilo snimati seriju, glumačka ekipa ima samo pozitivne reakcije. Nataša Janjić nam je tako ispričala kako serija zadovoljava baš sve njene kriterije - od fantastičnog, dramskog predloška, produkcijskih uvjeta, autorskog tima do izvrsne glumačke ekipe.

''Ovo su projekti za kojima svaki glumac izgara. Kada moraš razmišljati o liku, kada ga ne razumiješ, kad te ljuti, kad nije sve na prvu, kad postoji jedan proces koji moraš odraditi još i prije nego kročiš na set. 'Patrola na cesti' je serija svjetskog standarda, snimali smo je kao da snimamo jedan jako dugi film i mislim da je rezultat odličan. Sve se nekako poklopilo: producentica Ankica Juric Tilić je žena koja toliko voli svoje glumce da je svaki rad s njom milina. Jurić je fantastičan redatelj sposoban izvući iz glumca ono što ni sami ne znamo da imamo u sebi, a Vrgorčani su nas primili kao svoje. Ma baš smo uživali, što je sjajno jer nam likovi poprilično pate, pa da ipak bude nekog balansa'', entuzijastično nam je ispričao Slavko te nastavio kako mu je ono najbolje, ali i najteže na snimanju bio glumački postav. Naime, kad je saznao s kim glumi u seriji skakao je od sreće.
 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
''To što mi je Zvonimir Jurić povjerio tako veliku ulogu je najbolja stvar koja mi se dogodila… Ali ujedno i najgora, jer sam po prirodi veliki 'tremaš' i prve probe sam proveo u hororu hoće li drugi glumci početi izlaziti iz projekta, pitajući se 'Tko je taj Sobin'. Ne brinite, radim na samopouzdanju svaki dan. Danas sam već ok'', simpatično je ispričao Slavko.

Snimanje serije koja se sastoji od pet epizoda trajalo je dva mjeseca, a kombinirane su lokacije u Vrgorcu i interijeri u Zagrebu koji snimljeni okom direktora fotografije Marka Brdara izgledaju izvanredno. Dodamo li svemu tome činjenicu da redatelj Zvonimir Jurić baš ništa ne prepušta slučaju, slobodno možemo očekivati iznimno kvalitetan rezultat koji će mnoge prikovati za male ekrane. Kako je za FASHION.HR Style Community izjavio i Krešimir Mikić, gledatelje očekuje jedna od najkvalitetnijih hrvatskih serija koja donosi nešto novo, sadrži britanski štih i pruža prostora za razmišljanje - dovoljno da na svoj nedjeljni raspored obavezno ubacimo Patrolu na cesti.
 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
''Pamtit ću predivne krajolike u Vrgorcu, talentiranu i veselu djevojčicu Anđelu Šmit koja mi je u seriji igrala kćer, interne šale s ekipom gdje su briljirali Mirela Brekalo i Vinko Kraljević kao moji roditelji koji su ulogu bračnog para ispunili pregrštom improvizacija i nasmijavali sve, pamtit ću dan kada smo gatali hoće li 'Zvizdan' osvojiti nešto na Cannesu i dan kada se to i ostvarilo, šale da nas snima Marko Brdar kojeg se kao 'kanskog' direktora fotografije mora bespogovorno slušati… Veselja i smijeha je bilo u izobilju. Ponovilo se'', za kraj nam je o svom iskustvu rekla Nataša.
 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
patrola na cesti 
M.M.
Foto: Instagram, Privatni album, HRT
Objavljeno: 21.01.2016. u 15:34

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p